IK WIL WEL, MAAR…

Ik kan het niet!
Dat is niet erg, er zijn heel veel dansscholen en cursussen in Utrecht waar je dansen kunt leren. En nee, je staat niet voor gek, niemand kan iets in een keer vlekkeloos. Het leren van iets nieuws is onderdeel van de pret, en al helemaal samen met anderen!

Ben ik te oud?
Je bent nooit te oud om te dansen. Als je geïnteresseerd bent in een cursus bij een school, bel ze dan even en vraag naar de gemiddelde leeftijd van de deelnemers. Dit is per school vaak verschillend.

Welke stijl past bij mij?
Je kunt inspiratie opdoen door voorbeeldfilmpjes te bekijken via bijvoorbeeld google of YouTube. Probeer het eens op zoektermen als: moderne dans, Jazzdans, Streetdance, Salsa, Tango, Indiase tempeldans, Oriëntaalse dans, Klassiek ballet, Showdance, Urban, hiphop, dansimprovisatie, hedendaagse dans, rolstoeldansen, Swing Lindy Hop, Tapdans, Burlesque, Paaldans, Oerdans, Danstherapie…..

In september en/of januari hebben veel scholen een open dag om hun aanbod te presenteren – dat is vaak een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over de verschillende dansen én te ervaren of je er geïnspireerd door raakt. Bij veel dansscholen kun je ook een (gratis) proefles volgen.

Alleen voor meisjes?

Dat zeker niet! Meestal zijn danslessen gemengd en doen meer meiden dan jongens mee. Er zijn soms ook aparte lessen voor alleen jongens. Vraag bij een dansschool bij jou in de buurt wat de samenstelling van de lessen op dat moment is.

Ik zoek een DANSSCHOOL

Zoek je een dansschool bij jou in de buurt? Dan kun je het makkelijkste zoeken via een zoekmachine zoals Google.

Hieronder de meest bekende dansscholen in Utrecht-stad:
Danscentrum Utrecht (DCU)
Touchee Dance Company
Dedine
My Motion
UCK   Utrecht centrum / Leidserijn

Zeist
EDC

Houten

Stardance

 

Ik zoek een DANSSTUDIO

Wil je zelf dansles aanbieden, en zoek je hier een geschikte ruimte voor? In Utrecht zijn er verschillende plekken om een dansstudio te huren, bijvoorbeeld:
www.dcu.nl   (danscentrum utrecht)
www.parnassos.nl
www.uck.nl

Je kunt ook op deze site kijken onder Vraag en Aanbod of zelf een oproep plaatsen.

(update februari 2018)