Voorverkoop aan vrienden en bekenden

Wanneer je werkt met een grote groep spelers/ zangers/ artiesten kun je de voorverkoop een goeie start geven door alle groepsleden te stimuleren een (minimaal) aantal kaarten onder vrienden en bekenden te verkopen. Je kunt er voor kiezen om deze kaarten goedkoper te maken dan de latere kaartverkoop.

Je stimuleert deze voorverkoop door de groepsleden te ondersteunen met de benodigde informatie. Maak bijvoorbeeld vooraf een mailopzet met informatie over het event die je met de groepsleden deelt en die zij kunnen verspreiden binnen hun eigen fanbase. Een korte uitnodigende tekst in combinatie met een kopie van de poster/flyer werkt vaak goed.

 

Kaartverkoop

Je kunt de kaartverkoop online aanbieden en/of op de dag zelf aanbieden. Inventariseer in dat geval vooraf bij de locatie welke betaalmogelijkheden er zijn. Kan er niet (of juist alleen) worden gepind, dan raden wij aan dit op tijd aan te geven bij je potentiële publiek.

 

Adverteren

Welk advertentiewijze past het beste bij jouw doelgroep? Dat hangt samen met hoe veel publiek je wilt trekken. Soms werkt mond-tot-mondreclame voldoende, of een goed gekozen plek voor een poster met informatie. Voor het bereiken van een bredere doelgroep en meer publiek, zou je gebruik kunnen maken van social media, posters en flyers. Bedenk vooraf via welke ingang je je doelgroep bereikt en welke kosten dit met zich meebrengt en neem dat op in je budget.

70 plussers maken in het algemeen minder gebruik van het internet, mensen die slecht kunnen lezen en schrijven hebben weinig aan een uitnodiging met tekst. Zo maar een aantal dingen waar je misschien rekening mee moet houden.

Wat zet je in ieder geval op de aankondiging (poster/flyer)

wat (titel en eventueel een zin die weergeeft waar het over gaat)
waar
wanneer (tijd en locatie)
Aanvullende advertentietekst

korte omschrijving
voor wie is het (bij kindervoorstelling bijvoorbeeld een vanaf leeftijd)
toegangsprijs
Maak ook gebruik van onze gratis advertentieruimte Spotlights! Een bericht via Spotlights! Komt automatisch via google in beeld. Spotlight aanmaken

(update juni 2018)