“Place to Place” is een onderdeel van Tandem 2016. Tandem is een internationaal samenwerkingsproject tussen organisaties die actief zijn in de Community Art uit Nederland en een buurland.
ZIMIHC theater Zuilen is partner met Chapel FM uit Leeds.

CapelFM
ChapelFM (van Heads Together) is sinds 2 jaar het gloednieuwe wijkcultuurhuis in Seacroft (Oost-Leeds). Heads Together werkt als een community arts organisatie al 20 jaar in deze wijk. De sleutel in hun werk is om creativiteit naar de verbouwde kapel te brengen, in het hart van het leven, in de buurt of in de kern van het curriculum op scholen. In ChapelFM makken jongeren Online radio. Zij krijgen coaching in muziek en radio maken.

Place to Place
Place to Place is de naam van het samenwerkingsproject tussen ZIMIHC theater Zuilen en Chapel FM.
Centrale vraag die wij willen onderzoeken is: Hoe kan de gemeenschap rond onze plek meer eigenaar worden van deze plek?
Door elkaar hierover vanaf mei 2016 te bevragen stuitten wij op nieuwe vragen en inzichten  zoals: Wie rekenen we tot  de gemeenschap rond onze plek? Gaat het niet meer om eigenaarschap van de programmering dan van de plek zelf?
Wij verwachten van dit project geen concrete antwoorden op deze vraag maar willen ons laten inspireren door de bevindingen.

Werkwijze
Leidende principes in het onderzoek zijn:
Als vreemde ogen (vanuit een zelfde ambitie) kijken naar jouw plek, organisatie en werk, levert dat vernieuwende en verfrissende inzichten op.

  • Beide plekken zijn kunstorganisaties dus zetten we kunst in als onderzoeksmethode.
  • Het resultaat van het onderzoek moet iets kunstzinnigs terug geven aan de gemeenschap
  • Het resultaat hoeft geen conclusie of aanbeveling e zijn maar liever ets dat inspireert.

Concreet vertaalt zich dat in twee wederzijdse bezoeken van stafleden/kunstenaars/kunstdocenten  aan elkaars plek. “In residence” zullen zij reflecteren op de vraag middels hun kunsten.

Planning
Bezoek Seacroft  aan Zuilen 4 april – 10 april
Bezoek Zuilen aan Seacroft  29 mei – 2 juni

Ook interessant