ZIMIHC organiseerde samen met de European Choral Association (ECA) het Utrecht Zingt festival Leading Voices van 27 – 31 juli 2022.

Leading Voices is een volledig nieuw evenement voor iedereen die van zingen houdt. Het evenement vond plaats in het kader van de viering van 900 jaar Stadsrechten in Utrecht op allerlei plekken in de stad plaats. Met workshops, concerten, lezingen en nog veel meer.

Benieuwd wat het programma was? Kijk dan op de website van Leading Voices.

Hoofdprogramma voor koorprofessionals: Leading Voices
Het hoofdprogramma was gericht op professionals in de koormuziek zoals dirigenten, vocal leaders, componisten, muziekdocenten en managers. Voor hen was er een internationaal, Engelstalig programma met sprekers vanuit de hele wereld. Thema was de toekomst van de koormuziek: hoe zorgen we dat samen zingen in de toekomst maatschappelijk en artistiek relevant blijft?

In het programma was ook veel aandacht voor het leren door te doen en om zelf nieuwe dingen te ervaren of uit te proberen. Er was een inspirerend aanbod van concerten, masterclasses, workshops, lezingen, rondetafelgesprekken en andere activiteiten.

Nevenprogramma voor zangers: Utrecht Zingt festival
Voor koren en individuele zangers waren er workshops (ochtend en middag) en mogelijkheden voor optredens tijdens ‘choir-to-choir’ concerten (tijdens lunch en thee pauzes). In de avonden kon men optredens van gerenommeerde koren en ensembles uit binnen- en buitenland  bezoeken. De laatste dag werd afgesloten met een groot event en concert.

Samenstelling programma
Het programma van het evenement werd samengesteld door twee muziekcommissies.
Het hoofdprogramma Leading Voices krijgt vorm door een acht koppige internationale muziekcommissie, benoemd door de European Choral Association – Europa Cantat (ECA-EC) en was gericht op de toekomst van samen zingen.

Het nevenprogramma Utrecht Zingt festival werd samengesteld door een viertallige muziekcommissie, aangesteld door ZIMIHC.

Leading Voices 2022 is onderdeel van Utrecht Zingt, een programma van ZIMIHC om de koormuziek in de stad Utrecht te promoten en ondersteunen.

Koornetwerk Nederland is partner is voor het evenement Leading Voices en zet zich als Legacy Officer in voor een blijvende impact voor koordirigenten en koren in Nederland.

Leading Voices is onderdeel van Training Leading Voices, een project in samenwerking met de European Choral Association – Europa Cantat (ECA-EC), A Coeur Joie, Feniarco en JSKD. Training Leading Voices wordt mede mogelijk gemaakt door Creative Europe.

Ook interessant