Van 15 oktober tot en met 20 december 2019 stond op het Domplein de interactieve piano-installatie Keys of Light van de Utrechtse kunstenaars van Mr.Beam.

Het geluid van de piano werd in deze installatie omgezet in beeld en geprojecteerd op de Domtoren. ZIMIHC deed de hosting van deze installatie en nodigde pianisten uit om te komen spelen. Elke dinsdag stond er een muziekschool of pianodocent centraal. Op donderdag, vrijdag en zaterdag werd de avond geopend met een vooraf geprogrammeerde pianist, de rest van de tijd was de piano bespeelbaar voor iedereen die dat wilde. 

Pianisten
Adriaan Lips, Alexander Ullman, Aurelia Wurfbain, Bam Commijs, Bart van Oort, Carolien Babonnick, Casper Thijsen, Christian, Daniel Snaterse, Dina Ivanova, DUMS – pianoleerlingen onder leiding van  Oksana Ivashchenko, Edo van de Velde, Emma van Ameijde, Erwin Tuijl, Fons van Gorp, Frank de Lange, Geert Omta, Gemma Bosch, Gerard Commijs, Ginger Janssen, Hanneke Wester- Tomassen, Heins Willemsen, Hugo Sloterdijk, Henk Stoeten, Ido Andeweg, Inge Lamboo, Jelle Wester, Jeroen Snijder, Jesse Brouwer, Job Roggeveen,Joep Boode, Joram Feitsma, Kim Jaeger, Koen Beijinga, leerlingen van Pianolespraktijk Jeroen Snijder, Liszt Concours, Lotte van den Dikkenberg, Lucas van Dijk, Luuk Lenders, Margareth Adama, Margreet Markerink, Marit de Haan, Mirte Bulsink, Mo Carmeli, Moos de Walle, Noortje Pater, Pepijn Gaymans, Pianoleerlingen van Piano Academy Utrecht, Pianoleerlingen van De Muziekfabriek, Pianoleerlingen van Muziek voor ieder kind, Pieter van Os, Polle Draaijer, Roelof Jansen, Sanderijn Paalvast en Vicky Chow.

Stichting Utrechts EigenDom
Keys of Light is een initiatief van de Stichting Utrechts EigenDom, die financiële bijdragen wil werven voor de restauratie van de Domtoren. Eerste doel van de stichting is geld op te halen voor de kunstzinnige aanlichting van de Domtoren.

Ook interessant