Reeks van kennisbijeenkomsten waarin we bouwen aan inclusieve cultuurparticipatie.

Door middel van gesprekken met elkaar, inventariseren we tijdens deze meet-ups wat ervoor nodig is om amateurkunstenaars en hun publiek te verbinden aan bestaande culturele organisaties, podia en makersplekken waar zij zich naar hartelust kunnen ontwikkelen.

Wrap-Up Inclusieve cultuurparticipatie meet-up

Op 9 maart kwamen makers, geïnteresseerden en betrokkenen uit de cultuursector bijeen om te brainstormen. De bedoeling was om met elkaar te praten over waar kansen liggen, wat beter kan en hoe behoeften beantwoord konden worden. Onderwerpen die onder andere besproken werden, waren talentontwikkeling, creatief ondernemerschap en de samenwerking tussen hip-hop/street culture en onderwijs.

Inclusie is geen cultureel probleem maar een kernwaarde voor een gezonde organisatie – Raymond Ramdihal

Ben je benieuwd naar de conclusies van deze inspirerende avond? Je kunt hier het volledige artikel lezen, waarin de resultaten en casussen besproken worden. Lees hier uitkomst van de tafelgesprekken.

Bekijk hier de aftermovie.

Heb je feedback, vragen of andere ideeën over de afgelopen editie of juist voor een volgende meet-up? Vul dan dit formulier in of mail naar k.spanjers@zimihc.nl (ook als je er niet bij was, maar in de toekomst graag op de hoogte gehouden wil worden).

Dit evenement is een samenwerking tussen ZIMIHC en VUUUR. Visual credits: Rafaël Stomp.

Ook interessant