Laten we van de stad ons speelveld maken!

In samenwerking met Circus Andersom zijn ZIMIHC en Sport Utrecht van start gegaan met het project GoFit19. Met GoFit19 gaan we in tien wijken, samen met beeldmakers en kunstenaars, aan de slag met ‘Urban Hacking’. Per plek bekijken we wat bij de locatie past en wat leuk is voor mensen van 0 – 100 jaar oud. Met de Urban Hacking willen we mensen aanmoedigen om in beweging te komen en mee te spelen.

Wat is Urban Hacking?
Urban Hacking haalt je uit je bubbel en laat je anders naar de wereld kijken. Bestaande objecten krijgen een nieuwe rol of functie. Ook kom je Urban Hacking tegen in de openbare ruimte: deze ruimten krijgen bijvoorbeeld een kunstwerk of interactief spel.

Lopende projecten

Sta niet stil, wacht niet.
Dit project is bestaat uit een regionale postercampagne in de bushokjes van Utrecht. De Busganger wordt uitgedaagd om actief te wachten met korte work-out oefeningen: De Bus-Sit, De Bus-Step en de Bus-Stop. Dichtbij de bushokjes zijn GOFIT-19-Ballen geplaatst. Een plek om je frustratie te omarmen of van je af te slaan.

Mentaal gezond: de Frustratie-Zoekers staan u bij.
Op zoek naar de ‘Rust in Frustratie’ trokken de Frustratiezoekers de wijken in. ‘Waar zit jouw frustratie?’ Met een anderhalve-meter-stift geeft de voorbijganger de mogelijkheid zijn of haar gevoel en de frustratie in kaart te brengen. Met de frustratie-locatie in acht genomen ontvangt de voorbijganger een instructie tot een oefening, die de aanzet geeft om de frustratie om te zetten naar beweging. Naast de instructie nodigen we uit je slag te slaan bij de GOFIT19-Bal. Boks of omarm GoFit-19.

Voor de niet-aanwezigen en nog-steeds-gefrustreerden zijn er huis-aan-huis ansichtkaarten verspreid. Met de kaart prik je jouw frustratie eruit, op de achterzijde vind je een bijpassende instructie.

Ook interessant