ZIMIHC organiseert met regelmaat projecten waarin erfgoed een rol speelt. Hieronder een overzicht.

De Utrechtse binnenstad kerken worden door Kerken Kijken jaarlijks in de zomer gratis open gesteld voor publiek. Met dit als basis, bedachten het UCKO en ZIMIHC samen het plan voor Kerken Luisteren: gratis lunchconcerten in deze kerken. Met voornamelijk Utrechtse amateurmuzikanten of voor gezelschappen uit het buitenland die Utrecht bezoeken.
Deze serie wordt in 2018, 2019 en 2020 georganiseerd met steun van gemeente Utrecht, KF Heinfonds en Elise Mathilde Fonds.

Liefde op de Lusthof 2012

In het kader van open Monumentendag speelden amateurtheatergroepen op diverse buitenplaatsen in Utrecht een voorstelling. Het verhaal van de buitenplaats was daarbij de inspiratiebron. Bekijk de flyer van het hele programma.

Vlaggen voor Buitenplaatsen 2012

Voor drie buitenplaatsen werden nieuwe huisvlaggen ontworpen – een vlag om aan te geven dat de eigenaar van de buitenplaats thuis is. Twee ontwerpen werden gerealiseerd.

Week van de Geschiedenis 2010

Vianen, Rhenen en Wijk bij Duurstede worden verbonden door de rivier. Een week lang vonden er activiteiten plaats rond het thema water in deze nationale Week van de Geschiedenis. Theater en beeldende kunst brachten de geschiedenis tot leven.

Bewaar Wat?! 2009-2010

Een project van ZIMIHC in samenwerking met Landschap Erfgoed Utrecht, gericht op het betrekken van relatieve nieuwkomers in de provincie Utrecht bij erfgoed. Een gelaagd en multidisciplinair project wat plaats vond in verschillende gemeenten. Download hier de gebruikte methodiek en evaluatie

Ook interessant