Met trots presenteren we ZIMIHC Connect: de gloednieuwe tak aan de ZIMIHC-boom! ZIMIHC Connect is gewijd aan het ondersteunen en vieren van de amateurkunst.

Het doel is verbinding en samenwerking tussen culturele initiatieven tot stand brengen, op lokaal en provinciaal niveau. Dit doen we door het delen van informatie en interessante casussen. Op die manier hopen we initiatieven te inspireren en ondersteunen, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen.

Voor wie is ZIMIHC Connect?

ZIMIHC Connect richt zich op lokale organisaties, verenigingen, stichtingen, informele initiatieven en makerscollectieven die zich bezighouden met kunst en cultuur. Deze groep varieert van leden van een amateurkunstvereniging tot zzp’ers in de culturele sector, en van beleidsmedewerkers bij de gemeente tot fondsenwervers.

Wat doet ZIMIHC Connect?

De activiteiten van Connect zijn uiteenlopend. Er wordt ingezet op regionale verspreiding van culturele activiteiten, bevordering van samenwerking tussen lokale cultuurmakelaars en het faciliteren van netwerken voor artistieke ontwikkeling en kennisdeling. Nieuwe en informele cultuurinitiatieven worden gestimuleerd en ondersteund met ruimte, kennis en financiële middelen. In de video hieronder wordt ZIMIHC Connect kort geïntroduceerd.

Podcast: het ontstaan van ZIMIHC Connect

Over het ontstaan van ZIMIHC Connect is een podcast opgenomen. Hierin interviewt Appie Alferink (directeur ZIMIHC) verschillende betrokkenen waaronder Joanna Thijs (Provincie Utrecht) en Froukelien IJntema (coördinator herstelprogramma Amateurkunst).

Digitaal consult van Connect

Ben jij geïnteresseerd in een consult van Connect? Kom naar ons digitale loket! Het loket is opgericht om jou te ondersteunen, te verbinden en te inspireren. Of je nu werkzaam bent bij een lokale culturele organisatie, een gepassioneerde maker bent, of gewoon nieuwsgierig bent naar wat de culturele wereld te bieden heeft: je bent welkom aan het loket!

Dus ben jij op zoek naar inspiratie voor een volgend project? Wil je overleggen over de uitdagingen binnen jouw vereniging? Of kan jouw groep hulp gebruiken bij het opstellen van een projectplan?

Maak een afspraak met Casper Broekaart. Casper is coördinator van ZIMIHC Connect en provinciaal coördinator cultuurparticipatie. Hij helpt je graag op weg!

Het is een digitaal consult. Je ontvangt na aanmelding een mail met een Teams-link.

Nieuws

  • Nieuw bij ZIMIHC Connect: kwartiermaker Raymond! Lees het interview over wie hij is en zijn plannen bij ZIMIHC Connect →  Nieuw bij ZIMIHC Connect

Save the date

Op 2 februari vindt het tweede deel van de MEET-UP ‘inclusieve cultuurparticipatie’ plaats.

Door middel van gesprekken met elkaar, inventariseren we tijdens deze meet-ups wat ervoor nodig is om amateurkunstenaars en hun publiek te verbinden aan bestaande culturele organisaties, podia en makersplekken, waar zij zich naar hartenlust kunnen ontwikkelen. De eerste MEET-UP inclusieve cultuurparticipatie vond eerder dit jaar plaats en was een groot succes! Houd 1 december alvast vrij. Meer info volgt snel!

Houd de pagina in de gaten, binnenkort komen er meer leuke activiteiten online.

Missie en visie

Connect richt zich op ontwikkelingsvraagstukken, het verbinden van vraag en aanbod, het bieden van expertise en ondersteuning, en het delen van kennis en ervaringen. Coördinator Casper Broekaart verwoordt het als volgt:

We bouwen aan het vernieuwen en versterken van de provinciale ondersteuningsstructuren. We vervullen een schakelrol tussen het landelijke, provinciale en lokale beleid, maar benaderen deze altijd vanuit de praktijk. We staan voor speel- en experimenteerruimteWe werken vanuit een bovenlokale rol, aanvullend op de inzet vanuit gemeenten en lokale culturele spelers. We stimuleren co-creatie, netwerkvorming en kennisdeling.

Team

Heb je vragen of opmerkingen en wil je graag in contact komen met het team? Dat kan!

Ook interessant