In de ZIMIHC podcast gaan we in gesprek met vakgenoten, collega’s, artiesten en anderen die zich inzetten voor kunstbeoefening in de stad en provincie Utrecht.

03. Feestdagengroet

De feestdagen komen eraan en daarom willen we je graag een mooi en warm gesprek meegeven met deze speciale podcast. In deze podcast deelt een aantal van onze eigen ZIMIHC’ers hoe kunstbeoefening voor hoop, geluk en verbinding kan zorgen, ook in donkere tijden. Zij vertellen daarbij over het moois dat onze artiesten, buren en bezoekers naar ZIMIHC toe brengen. Ga lekker zitten voor een fijn en warm gesprek over al het moois wat de amateurkunst in 2023 teweegbracht. Luister de podcast hieronder!

Tafelgasten
Jacqueline van Dijk, wijkprogrammeur ZIMIHC theater Zuilen
Rogier Janssen, hoofd techniek ZIMIHC
Orfee Melsen, wijkprogrammeur ZIMIHC theater Stefanus

02. ZIMIHC Connect

ZIMIHC komt met een nieuwe tak: ZIMIHC Connect. Met Connect dragen we bij aan een divers en inclusief cultureel landschap in de provincie Utrecht. We bewaken de eigenheid van kunst en cultuur binnen domeinen cultuurparticipatie en amateurkunst. We staan voor speel- en experimenteerruimte. Gelijke kansen voor alle inwoners om cultuur te beoefenen, beleven en ervaren is daarbij het uitgangspunt. Benieuwd hoe we dat gaan doen? Luister de podcast hieronder!

Tafelgasten
Joanna Thijs (Beleidsadviseur Cultuur, Provincie Utrecht)
Froukelien IJntema (Coördinator Herstelprogramma Amateurkunst)
Casper Broekaart (Provinciaal coördinator ZIMIHC Connect)

01. Jaaroverzicht 2022

Bij ZIMIHC blikken we elk jaar terug op wat we zoal hebben gedaan. Van dat terugblikken maken we altijd een geschreven jaarverslag. Maar we vonden het eigenlijk nog interessanter om eens te praten over het afgelopen culturele jaar met een aantal gasten die we in 2022 over de vloer hebben gehad. Hoe hebben zij 2022 beleefd? Wat vinden zij eigenlijk van ZIMIHC? En wat gaan zij in de toekomst doen? Luister naar onze podcast over het jaar 2022.

Lees ook eens ons Jaarverslag 2022 (PDF).

Tafelgasten
Liza Slootman (theatermaker)
Judith Lodewijks (Fort van de Verbeelding)
Akil Lamdahhi (muzikant en vrijwilliger ZIMIHC theater Zuilen)