In het Vorstelijk Complex komen kunst, cultuur, horeca en welzijn samen.

Het bestaat uit twee monumentale panden, in het midden verbonden door ZIMIHC theater Zuilen. Naast ons theater zijn restaurant The Colour Kitchen (onze horecapartner) en buurthuis De Beatrix in het Vorstelijk Complex gevestigd.

Historie

Het complex kwam in 2010 tot stand met de bouw van onze theaterzaal, die de panden van de voormalige Prinses Beatrixschool en Prinses Christinaschool (ook bekend als de Prins Bernhardschool) met elkaar verbindt. De naam is ontleend aan de vorstelijke namen van de scholen.

De twee scholen werden in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw door de gemeente Zuilen gebouwd om plaats te bieden aan het sterk groeiende aantal kinderen. In de jaren ’90 kwamen ze echter leeg te staan en waren er plannen om ze te slopen. Op initiatief van de buurt en de gemeente is besloten de monumentale panden toch een nieuwe bestemming geven.

Door de gymzaal van de Prinses Christinaschool te slopen ontstond er ruimte voor een grote theaterzaal, en zo werden de gebouwen na een grondige renovatie verbonden tot één bruisend sociaal-cultureel hart.