Optreden

Optreden kan vanaf 5 juni weer in de ZIMIHC theaters!
Wil je buiten optreden of een evenement organiseren, dan is de verwachten dat dat op z’n vroegst weer vanaf 16 juni 2021 kan, misschien pas later.

Optreden in Utrechtse vaccinatie straat

TivoliVredenburg zoekt in voorjaar en zomer 2021 muzikanten voor in de vaccinatiestraat bij de Jaarbeurs.  Het gaat (vooralsnog) om de volgende randvoorwaarden, deze worden de komende weken/maanden wellicht nog aangepast:
– Tijden in overleg (2x half uur optreden plus korte pauze bv)
– maximaal 2 personen op het podium
– geen versterking
– zang niet toegestaan
– piano aanwezig
– geen onkostenvergoeding of gage beschikbaar
– publiciteit via TivoliVredenburg (al bij NOS journaal geweest!)
Wil je optreden? Neem dan contact op met Eveline Rohde, bereikbaar via Eveline.Rohde@tivolivredenburg.nl

Online optreden?

Tips en valkuilen zijn verzameld door DEN. Handig om door te lezen als je een live stream wilt opzetten of een filmpje wilt maken. Lees het hier.

  • Verschillende muziekensembles of individuele artiesten treden nu op bij bijvoorbeeld verzorgingstehuizen om daar ouderen een hart onder de riem te steken. Wil jij dat ook doen? Neem dan eerst contact op met het betreffende verzorgingstehuis en je gemeente om de mogelijkheden af te stemmen. Er wordt soms wel wat toegestaan, maar alleen wanneer de regels van RIVM en rijksoverheid goed worden nageleefd. Daar blijf je zelf verantwoordelijk voor. Ga in elk geval niet lukraak op pad: blijf thuis als het niet nodig is om ergens naartoe te gaan.
  • Online optreden? Bijvoorbeeld door video opnames van individuele koorleden te monteren tot één video of door het doen van aan live stream? Hierbij gelden dezelfde regels wat betreft copyright en afdracht van rechten als bij live optredens. Houd hier dus rekening mee.
  • Een internationaal team van wetenschappers en vertegenwoordigers van culturele instellingen werkt aan een nieuwe tool die online optreden en repeteren makkelijker gaat maken. Ze zijn al bezig, maar hebben ook nog geld nodig natuurlijk. Meer info en doneren via deze link.