Optreden

Optreden is mogelijk in de ZIMIHC theaters! Wel gelden er richtlijnen. Op dit moment kunnen er alleen voorstellingen plaatsvinden tussen 05.00 en 17.00 uur. Het coronatoegangsbewijs, de 1,5 meter afstand en het mondkapje (op stoel mag het af) zijn weer verplicht.

Online optreden?

Tips en valkuilen zijn verzameld door DEN. Handig om door te lezen als je een live stream wilt opzetten of een filmpje wilt maken. Lees het hier.

  • Verschillende muziekensembles of individuele artiesten treden nu op bij bijvoorbeeld verzorgingstehuizen om daar ouderen een hart onder de riem te steken. Wil jij dat ook doen? Neem dan eerst contact op met het betreffende verzorgingstehuis en je gemeente om de mogelijkheden af te stemmen. Er wordt soms wel wat toegestaan, maar alleen wanneer de regels van RIVM en rijksoverheid goed worden nageleefd. Daar blijf je zelf verantwoordelijk voor. Ga in elk geval niet lukraak op pad: blijf thuis als het niet nodig is om ergens naartoe te gaan.
  • Online optreden? Bijvoorbeeld door video opnames van individuele koorleden te monteren tot één video of door het doen van aan live stream? Hierbij gelden dezelfde regels wat betreft copyright en afdracht van rechten als bij live optredens. Houd hier dus rekening mee.
  • Een internationaal team van wetenschappers en vertegenwoordigers van culturele instellingen werkt aan een nieuwe tool die online optreden en repeteren makkelijker gaat maken. Ze zijn al bezig, maar hebben ook nog geld nodig natuurlijk. Meer info en doneren via deze link.