Kaartverkoop
Biedt je kaarten online aan en/of op de dag zelf? Inventariseer vooraf bij de locatie welke betaalmogelijkheden er zijn. Kan er niet (of juist alleen) worden gepind, dan raden wij aan dit op tijd aan te geven bij je beoogde publiek.

Voorverkoop aan vrienden en bekenden
Wanneer je werkt met een grote groep (spelers/ zangers/ artiesten) kun je de voorverkoop een goeie start geven door alle groepsleden te stimuleren een (minimaal) aantal kaarten onder vrienden en bekenden te verkopen. Je kunt er voor kiezen om deze kaarten goedkoper te maken in de voorverkoop.

Maak reclame met een korte uitnodigende (mail)tekst in combinatie met een kopie van de poster/flyer. Laat de groepsleden dit doorsturen naar hun netwerk.

Kaartverkoopsysteem
Maak gebruik van een helder kaartverkoopsysteem. Online zijn verschillende gratis systemen te vinden. De koper van de kaartjes betaalt in dat geval meestal administratiekosten. Kaartverkoop kan ook lopen via een lokaal bureau of theaters. Zij rekenen een percentage van de toegangsprijs voor hun dienstverlening. Verhoog daarom de toegangsprijs met dat percentage om aan je financiële plan te kunnen voldoen. Werk je aan een lokaal project, dan kun je soms gebruik maken van een plaatselijke winkel die de kaartverkoop voor je doet. Zorg in ieder geval dat de verkoop van de entreekaarten makkelijk te vinden is op je website!

Treedt je op bij ZIMIHC? Dan kun je gratis gebruik maken van ons eigen online ticketsysteem.

Bekijk hier een impressie van onze ZIMIHC podia.

Of lees meer over
Adverteren
BTW afdracht kaartverkoop
Liquiditeit