Optredens zijn vanaf 1 juni weer op kleine schaal mogelijk.

Optredens binnen zijn met beperkt publiek en altijd met ticketverkoop om publieksstroom te reguleren. De regels van de rijksoverheid zijn daarbij leidend.
Voor optredens buiten geldt dat alles wat vergunning- of meldingsplichtig is, tot 1 september niet mogelijk is. Reden zijn het voorkomen van drukte en de moeilijk te reguleren publieksstroom.

Let op – de regels voor repetities zijn hetzelfde als voor optredens.

Online optreden?

Tips en valkuilen zijn verzameld door DEN. Handig om door te lezen als je een live stream wilt opzetten of een filmpje wilt maken. Lees het hier.

  • Lees hier wat er wel en niet mag op de website van het Landelijk Kennisinstituut Cultuurparticipatie en  Amateurkunst (LKCA)
  • Verschillende muziekensembles of individuele artiesten treden nu op bij bijvoorbeeld verzorgingstehuizen om daar ouderen een hart onder de riem te steken. Wil jij dat ook doen? Neem dan eerst contact op met het betreffende verzorgingstehuis en je gemeente om de mogelijkheden af te stemmen. Er wordt soms wel wat toegestaan, maar alleen wanneer de regels van RIVM en rijksoverheid goed worden nageleefd. Daar blijf je zelf verantwoordelijk voor. Ga in elk geval niet lukraak op pad: blijf thuis als het niet nodig is om ergens naartoe te gaan.
  • Online optreden? Bijvoorbeeld door video opnames van individuele koorleden te monteren tot één video of door het doen van aan live stream? Hierbij gelden dezelfde regels wat betreft copyright en afdracht van rechten als bij live optredens. Houd hier dus rekening mee.
  • Een internationaal team van wetenschappers en vertegenwoordigers van culturele instellingen werkt aan een nieuwe tool die online optreden en repeteren makkelijker gaat maken. Ze zijn al bezig, maar hebben ook nog geld nodig natuurlijk. Meer info en doneren via deze link.

Optreden bijzondere gelegenheden

Muziek koningsdag 27 april
https://www.concertgebouworkest.nl/nl/doe-mee-met-wilhelmus2020-op-koningsdag

Muziek dodenherdenking 4 mei https://tavenuopperdoes.wordpress.com/?fbclid=IwAR1k5SEc6qj-ohTeead0B6d_CPTOcTv8T_ugwLb_17jMdjWuFbcYRc7oaTo