Write Now!, dé belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlandse taalgebied bestaat uit 15 voorronden in N

Write Now! 2011 van start

Write Now! barst voor de elfde maal los! Write Now! is met vijftien voorronden in Nederland en drie in Vlaanderen dé belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van het Nederlandse taalgebied. Schrijvers en schrijfsters in spe kunnen hun inzendingen tot en met 14 februari 2011 (Valentijnsdag) insturen. De prijsuitreikingen van de voorronden vinden plaats in de lente van 2011.

In 2010 werd het recordaantal inzendingen geëvenaard. De vakjury beoordeelde maar liefst 1.369 teksten om daaruit de sterkste inzendingen te selecteren. In elk van de achttien deelnemende regio’s dingen ook dit jaar de kandidaten tijdens een spannende regiovoorronde naar een finaleplaats tijdens het finaleweekend op 18 en 19 juni 2011.

Meedoen?
Dat kan! Ben je tussen de 15 en 24 jaar oud, stuur dan je tekst van maximaal 2.000 woorden in. Elk genre is toegestaan: van proza tot poëzie, en van theaterscènes tot rapteksten. Bovendien is het mogelijk om in januari gratis deel te nemen aan schrijfworkshops op diverse plaatsen in Nederland. Hou writenow.nu in de gaten voor meer informatie.

Voorrondes en finale
Speciaal geselecteerde regionale jury’s reiken tijdens de voorrondes in juni boekenbonnen uit aan de drie beste kandidaten: € 250,- voor de eerste prijswinnaar, € 125,- voor de tweede en € 75,- voor de derde prijs. De winnaars plaatsen zich voor het grote finaleweekend in Rotterdam. De uiteindelijke hoofdprijs bestaat uit een MacBook ter waarde van € 1.500, een masterclass van een gerenommeerde uitgeverij en optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival, De Nachten in Antwerpen en Wintertuin in Arnhem of Nijmegen. De vakjury bestaande uit een gerenommeerde auteur, uitgever, recensent en redacteur besluit wie de titel Winnaar Write Now! in de wacht sleept. De publieksprijs is in handen van de lezer. Vanaf juni staan de stemwijzers op writenow.nu en depers.nl wagenwijd open. De publieksfavoriet wordt gepubliceerd in Dagblad De Pers