Vocalicious is een versterkt zingende vocal group van 12 zangers die op hoog niveau jazz- en popmuziek ten gehore brengt

Vocalicious overtuigt en overdondert waar je bij staat. De twaalf zangers blinken uit in swingende popsongs, complexe jazznummers en subtiele ballads. Doordat de vocal group versterkt zingt is alles mogelijk, van complete bigband-arrangementen tot strakke baslijnen en beatbox. De stemmen smelten perfect samen in één sfeervolle sound, waarbij timing, originaliteit en kwaliteit voorop staan. Hierdoor vergeet je bijna dat het twaalf afzonderlijke zangers zijn en niet een complete band. Tja, waarom instrumenten gebruiken als je alles al in huis hebt?
De muzikale leiding is in handen van de
ervaren Tijs Krammer, ex-zanger bij Montezuma’s Revenge. Hij is in grote mate verantwoordelijk voor de arrangementen en bedient tijdens de optredens de mengtafel, waardoor de balans en sound van de groep altijd gewaarborgd blijft. De solistische kwaliteiten en energie van de zangers maken het plaatje compleet. Vocalicious mag zich dan ook rekenen tot de top van de Nederlandse a cappella muziek.
Vocalicious is flexibel, heeft een groot improvisatievermogen en is toegankelijk voor een breed publiek. Van koorliefhebbers tot mainstream radio luisteraars van alle leeftijden. Als sfeermaker op festivals of als een swingend tussendoortje bij een diner of receptie. De zangers draaien hun hand niet om voor een verzoeknummer en geven workshops.
Verleden
Geïnspireerd door groepen als The Real Group, Take 6, The New York Voices en The Manhattan Transfer timmert Vocalicious sinds 2006 aan de weg. Naast het verzorgen van avondvullende concerten, zong de ambitieuze groep met Brigitte Kaandorp in Mooi! Weer de Leeuw en volgde masterclasses bij The Real Group en Rajaton. In 2007 won
Vocalicious bovendien het toonaangevende Vocal Light Top Festival.