Docent en optredens viola da gamba

De viola da gamba is één van de mooiste instrumenten uit de Europese cultuur. Het is een strijkinstrument en lijkt op de cello, maar heeft meer snaren (zes of zeven) en fretten zoals de gitaar en de luit. Het heeft een rijke, zilverachtige klank die dicht aan ligt tegen de klank van de menselijke stem. Wie houdt van een mooie klank en feeling heeft voor barokmuziek moet de gamba zeker eens proberen! Voor kinderen is het een geschikt instrument omdat er net als bij de blokfluit volwaardige kleinere familieleden zijn: de sopraangamba is twee keer zo klein als de basgamba en kan prima bespeeld worden vanaf 7-8 jaar.

Ik deed mijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium bij Anneke Pols en volgde ook lessen bij Mieneke van der Velden en Paolo Pandolfo.

Hoewel ik ook ervaring heb in grotere projecten, speel ik bij voorkeur in een niet te formele setting, waarin contact mogelijk is met het publiek.

Ook koren die begeleiding zoeken door een gambaconsort en/of hun koorstukken willen afwisselen met 17e eeuwse consortmuziek, kunnen contact opnemen – met Marco de Souza, Joe Lie Ong en Terry Pratt maak ik deel uit van het vierstemmige Bijlmerconsort.

Ik geef als docent viola da gamba les in Houten (loopafstand Houten Castellum); neem contact op als je wil verkennen of de gamba iets voor je is!

Op de foto zie je mij (helemaal rechtsonder) in een uitvoering van The Fairy Queen van Purcell.

Woon je in Utrecht of omgeving en wil je Viola da gamba les: aanbevolen voor iedereen die houdt van een mooie klank en van 16e-18e eeuwse muziek (Renaissance en Barok).

Je kunt me bereiken via jankaldeway@lijbrandt.nl