Het UMA Kamerorkest is een ambitieus orkest van ca. 40 geoefende amateurmuzikanten.

De Utrechtse Muziekacademie is een kamerorkest met een bezetting van ongeveer 28 strijkers en 12 blazers en kan worden uitgebreidt tot een orkest van symfonische omvang. Het orkest is opgericht in 1994 op initiatief van een aantal oud-leden van studentenorkesten.en vierde in 2014 dus haar twintigjarig bestaan.

Het orkest studeert per jaar minstens twee eigen programma’s in en het repertoire is veelzijdig. Daarnaast werkt het graag samen met koren en goede (zang)solisten. Zo gaat het orkest in april 2016 drie voorstellingen van de opera Aida van Verdi begeleiden op uitnodiging van het Velser Operagezelschap Bel Canto.

Sinds de oprichting staat het UMA Kamerorkest onder leiding van Marco Bons.

Het orkest richt zich met name op mensen die hun studietijd achter zich gelaten hebben en toch op hoog niveau willen blijven musiceren.

Heb je zin om mee te spelen neem dan contact met ons op. Je kunt op onze website ook wat concertfragmenten beluisteren. Strijkers kunnen altijd aan een proefrepetitie deelnemen, voor blazers is dit afhankelijk van de gewenste bezetting. In principe werken we met audities voor nieuwe vaste leden.

Mail naar:

info@uma-kamerorkest.com of kijk op onze website:

www.uma-kamerorkest.com