Het Utrechts Kamerkoor is een gemengd koor van hoog artistiek niveau, sinds 2003 geleid door Wolfgang Lange.

Het Utrechts Kamerkoor is een gemengd klassiek kamerkoor dat werd opgericht in 1952. Sinds 2003 worden we geleid door Wolfgang Lange.

Ons repertoire omvat een brede schakering aan werken uit de Europese koorliteratuur vanaf renaissance tot hedendaags. We zingen hoofdzakelijk a capella werken in een thematische programmering. Hiermee willen we onszelf steeds uitdagen en ons publiek verrassen met bijzondere muzikale ervaringen. Daarnaast voeren we ook graag koorwerken uit met instrumentale begeleiding.  In 2011 zongen we Die sieben letzten Worte van Haydn in de bijzondere uitvoering met strijkkwartet. In april 2013 brachten we het Magnificat van Vivaldi, de Mis in F van J.S. Bach en Duruflé’s sublieme Requiem met orkest ten gehore.

Bij het uitvoeren van grotere werken zoeken we samenwerking met andere koren. De Hohe Messe van J.S. Bach, die we in 2010 samen met het Eindhovens Kamerkoor hebben uitgevoerd, was een overdonderende ervaring. In 2013 werden we gevraagd door Het Gelders Bach Collegium om samen de Johannes Passion van Demantius te zingen. In 2014 voerden we, samen met het Voorburgs Vocaal Ensemble, de dubbelkorige mis van Frank Martin uit, in Utrecht en in Voorburg.