SoSo FoeToe (Surinaams voor "op blote voeten")

De Stichting SoSo FoeToe (Surinaams voor "op blote voeten") werd opgericht in 1990 en heeft als hoofddoel het bevorderen van dans en theater. Tevens het onderzoeken en vastleggen van authentieke dansen en spelvormen. Dit willen ze bereiken doormiddel van samenwerking met ander groepen met een sterk multiculturele achtergrond.

De stichting bestaat sinds kort uit een:

Jongeren tak. Na een periode van intensieve training, improvisaties en gesprekken wordt door een ervaren tekstschrijfster een theatertekst gemaakt, waarin spel, beweging en dans even belangrijk zijn. Deze manier van werken zorgt ervoor dat de productie altijd nauw aansluit bij de belevingswereld en ervaringen van jongeren.

Een volwassen tak. Waarbij oudere spelers de mogelijkheid hebben om verder te gaan met het maken van theaterstukken op incidentele basis.

Incidentele voorstellingen. Hierbij wordt in opdracht een presentatie gemaakt voor bijvoorbeeld congressen

Uitwisselingen, zoals onderhouden van de stedenband

Zanggroep Bromtyi Dyari

Sinds 1996 zijn een aantal vrouwen van de vrouwengroep Dr. Sophie Redmond actief met Surinaamse zang en dans in traditionele kleding. De groep kwam bij elkaar nadat Sophie Redmond benaderd werd door het Rode Kruis met de vraag of zij een bijdrage konden leveren aan de viering van hun Lustrum.

De doelstelling van de theatergroep Bromtyi Dyari is op drempelverlagende wijze aandacht van jongeren en vrouwen vestigen op actuele ontwikkelingen, ze te interesseren en stimuleren tot deelname aan algemene kunst- en cultuur daarbij multiculturele kunst en cultuur in het bijzonder.