Harmonie St. Michaël van Thorn behoort al decennia tot de top van de (inter)nationale blaasmuziek

Harmonie St. Michaël van Thorn behoort al decennia tot de absolute top van de blaasmuziek. Critici roemen telkens opnieuw de brede, symfonische klank waarmee het orkest zich duidelijk onderscheidt van vele anderen.
St. Michaël werd opgericht in 1863 in het witte stadje Thorn, een voormalig mini-vorstendom met een rijk cultureel leven. Het orkest is zeer actief in binnen- en buitenland en won vele competities op het hoogste niveau. Op het ‘Wereld Muziek Concours’ (WMC) te Kerkrade ontving St. Michaël driemaal de allerhoogste internationale onderscheiding. In 2018 vertegenwoordigde het orkest Nederland op het ‘European Championship for Wind Orchestras’ (ECWO) te Brussel en werd Europees kampioen.

In de repertoirekeuze streeft het orkest naar een evenwicht tussen oorspronkelijke (eigentijdse) composities voor harmonieorkest en transcripties van symfonisch orkestrepertoire. De samenwerking met gerenommeerde solisten en koren vormt eveneens een belangrijke pijler in de repertoirekeuze. Veel live-opnamen van het orkest zijn te beluisteren op in totaal 18 CD’s.