Squonk - de Nederlandse 'all era' Genesis Tributeband

De Delftse vijfmansformatie Squonk speelt de theatershow ‘The Story of Genesis’. Tijdens een ruim twee uur durend optreden neemt Squonk je mee op een tijdreis door de Genesis-klassiekers, waaronder Abacab, The Lamb Lies Down On Broadway, Mama en No Son of Mine.

Voor de pauze komen de Peter Gabriel-jaren aan bod, na de pauze de Phil Collins-jaren, de geschiedenis van Genesis wordt verteld en hun repertoire wordt min of meer in chronologische volgorde gespeeld, soms ondersteund met videobeelden en animaties. Sommige nummers zijn bewerkt in fraaie akoestische uitvoeringen. Kortom, een show die elke Genesisliefhebber zal bekoren.

 

Vanaf 2013 verzorgde Squonk een reeks optredens in diverse theaters in Nederland. De theatershow ‘The Story of Genesis’ werd zeer lovend ontvangen, vandaar dat de reeks voortgezet wordt met optredens in 2016 en 2017.

 

Squonk – vernoemd naar een nummer van het Genesisalbum A Trick of the Tail – is sinds 2011 in zijn huidige bezetting actief op de Nederlandse poppodia. Naast oprichter en toetsenman Clemens Steenweg bestaat de band uit zanger Hans van Lint, bassist Jan Nieuwenhuis, gitarist Edwin Roes en drummer Ed Wernke. Stuk voor stuk ervaren muzikanten die de passie voor de muziek van Genesis delen.

 

Meer informatie over de band is verkrijgbaar via www.squonk.nl.