Cas. Beeldmaker. ‘Omdat je met beeld dingen kunt laten zien die je niet zo makkelijk met alleen woorden kan overbrengen. Zoals schoonheid. Liefde. Visie. Concepten. Ideeën.

Casper Slagboom is geboren en getogen in Vlissingen Zeeland. Voor hij begon met beeldend werk heeft hij jarenlang doorgebracht in de natuur als bergbeklimmer. Hier heeft hij vele grenzen kunnen verkennen, op vele gebieden.

Hij is opgeleid als kunstenaar en als ontwerper aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Daar heeft hij zowel de vrije richting als graphic-design doorlopen. Als kind heeft hij alle kneepjes van het foto-vak geleerd van zijn vader. Een on-going leerproces. Hij heeft vrij werk gemaakt en verkocht maar na zijn studie heeft hij zich voornamelijk gericht op communicatie via het beeldscherm en visualisaties. Als Creative Director heeft Casper diverse projecten geïnitieerd en ontwikkeld voor o.m. ZeelandNet BV. Hier begon hij toen het Internet nog in de kinderschoenen stond. Heeft hij de mogelijkheden van digitale toepassingen op het gebied van  media, communicatie en beeld gezien en vertaald en kansen gecreëerd voor bedrijfsleven.

Tegenwoordig is hij weer dichtbij het beeldmaken teruggekomen en het ontwikkelen van visie waarbij beeld en betrokkenheid een belangrijke rol speelt. –

“Als ik kijk dan zie ik een energie die altijd maar doorgaat, die de vorm aanneemt van een boom, een dier, mijn kinderen…. Zo allesomvattend, magie!

Het is een diepgeworteld besef dat ik die energie ben, onderdeel van iets ondeindig veelzijdigs en groots.

Ik heb de behoefte om die magie te vangen, in zijn gelaagdheid. Wat we zien of wat we vastleggen in een foto is maar een klein deel van het verhaal, van wat er is.

Wat ik niet zie, maar wel gewaar wordt, dat wil ik weergeven. Als vensters naar de wereld van de verwondering”

Als je op zoek bent naar verbeelding [kunst, concept, visualisatie] dan kan ik daar bij helpen. Samen komen we tot authentieke beelden die laten zien wat belangrijk is: doel,  droom, visie, verhaal.</div>

Een creatief proces van ontdekken wat de juiste vorm is, en welke media het meest geschikt. Fotografie, video, tekenen, schilderen: Dat is zijn gereedschap, waarmee hij kan zorgen voor een professioneel en boeiend resultaat.

Fotografie is vaak onderdeel van een groter proces, vaak begint het daar. Maar ook vaak met een verhaal. Hij maakt beeld, om mee te communiceren.

Hij maakt verhalen in beeld met foto’s, illustraties en animatie en met video. In veel vormen. Naast opdrachten [www.motionworks.nl] maakt hij ook vrij werk en gebruikt hij beeld om mensen te bewegen in sociale projecten [www.wecomecloser.nl].

Neem gerust een kijkje op de website www.casslagboom.nl. Zoals u daar kunt zien zijn dit geen Fotografie opdrachten maar beelden die een verhaal vertellen.

www.casslagboom.nl en www.motionworks.nl en www.wecomcloser.nl