Het Shantykoor "WINDSTILTE" uit Vleuten-de Meern treedt op met shanties, forebitters en zeemansliederen

“Windstilte”

In het hart van Nederland (Vleuten-De Meern) is door een “stelletje vrijbuiters” in 1990 het shantykoor “Windstilte” opgericht.

Het koor stelt voor de enthousiaste bemanning van de driemastbark “Windstilte” en laat zich graag ronselen door een ieder, die naar hen wil luisteren, want…….. Het stormt waar “Windstilte” komt!

Op onze site vindt u allerlei informatie over zeemansliederen in het algemeen en over shantykoor “Windstilte” in het bijzonder. Wij wensen u veel plezier bij het bezoek aan onze site en hopen u natuurlijk eens te ontmoeten bij een van onze gezellige optredens!

Het shantykoor “Windstilte” is in dit genre een begrip geworden. Als een van de pioniers (opgericht in 1990) met een verfrissende eigen aanpak is “Windstilte” een voorbeeld gebleken voor menig shanty-koor. Het aanstekelijke enthousiasme maakt elk optreden tot een unieke happening. Er is er ruimte voor allerlei spontane interactie met elkaar en het publiek.

De 26-koppige bemanning van “Windstilte” heeft zonder uitzondering een uitstekend ritmegevoel. Door de grote verscheidenheid aan liedjes is er bijna voor iedereen de mogelijkheid om een solo partij te zingen. Onze voortreffelijke muzikanten spelen de intro en het koor valt spontaan op het juiste moment in. Meestal komen we dan allemaal tegelijk aan het eind van het lied.

Het totale repertoire omvat ongeveer 90 songs, die allemaal “uit het hoofd” worden gezongen. Er wordt gebruik gemaakt van professionele geluidsapparatuur. Bij optredens buiten de regio maakt “Windstilte” gebruik van een touringcar om op de plaats van bestemming te komen.

Het stormt waar “Windstilte” komt!!