Vrouwen roepen vrouwen op om op te staan voor de vrede door het refrein van het lied: ‘Prayer of the Mothers’ van Yael Deckelbaum samen te zingen. 4000 palestijnse en israëlische vrouwen zongen dit lied voor het eerst tijdens een vrouwenmars voor de vrede in het midden oosten, 19 okt 2016. Het lied wordt nog steeds over de hele wereld gezongen.

Agenda – open voor aanvullingen

  • wekelijkse samenzang (max 15 min) woensdag half 12 stationsplein Utrecht.
  • wekelijkse samenzang wandeling (15-30 min) in Zoetermeer vrijdag 20.00 uur verzamelen bij de Vredesnaald  t.o  Markt 1.
  • Organiseer zelf iets! Lees verder:

Initieer samenzang waar je maar wilt: in je huis, je club, koor, dorp of stad. Iedere samenzang is een uitnodiging aan echt iedereen (die een moeder heeft:) om dit eenvoudige refrein mee te zingen.

Zo laten we weten dat wij alle vrouwen steunen zowel in Israël als in Palestina en alle moeders en dochters in de wereld waar oorlog is. De wens is om dit refrein op zoveel mogelijk plaatsen samen te zingen, als een lopend vuurtje dat zich verspreidt voor de vrede.

Refrein
“From the north to the south
From the west tot the east
Hear the prayer of the mothers
Bring them peace
Bring them peace”
Alle teksten en akkoorden vind je hier >>

Dit is een initiatief van Christa Vis. Zij is lid van de Utrechtse koren Windkracht 8 en Otia. Ze zegt over het lied: “Het YouTube filmpje Prayer of the Mothers raakte mij zo in mijn hart. In dit filmpje zingen de Israëlisch en de Palestijnse moeders zij aan zij dit lied tijdens een vredesmars. Ik wil de vrouwen van Israël en Palestina en andere oorlogsgebieden steunen van vrouw tot vrouw.” Bekijk hier een interview met haar oproep tot samenzang >>

Geef het vuurtje door. Om onze oproep onder de aandacht te brengen, zingen wij (een groeiende gelegenheidsgroep vrouwen) op woensdagen het eenvoudige refrein van het lied Prayer of the Mothers bij station Utrecht. We nodigen het publiek uit om mee te zingen. We zongen dit voor het eerst op 1 november met 150 vrouwen. Op 8 en 15 november zongen daar 300 vrouwen. Inmiddels wordt de organisatie van de samenzang in Utrecht gedragen door een groeiende groep vrouwen.  Je kan iedere woensdag om half 12 aansluiten bij deze ‘flashmob’ van 10 minuten. Zie meer video’s  van samenzang op ons startende youtube kanaal.

Deel deze oproep om het refrein van Prayer of the Mothers te zingen met je omgeving.


Wat te doen tijdens en na het zingen?

  1. Vraag de aanwezigen de oproep om samen te zingen te verspreiden, zodat het een lopend vuurtje wordt.
  2. Leuk als je een korte video maakt van jullie samenzang.
  3. Deel deze video dan op je favoriete social media kanaal, zodat dit vuurtje zich verspreidt en deze boodschap ook echt de vrouwen in de oorlogsgebieden kan bereiken. Als toelichting een korte tekst, bv: Wij zingen het Gebed van de Moeders voor vrede, met eventueel naam groep/koor, datum en plaats en de hashtag: #ZinghetGebedvandeMoeders #Singtheprayerofthemothers

Als je deze vetgedrukte tekst met hekje gebruikt in je toelichting, kunnen anderen je video gemakkelijker terug vinden.

Meer weten?

Lees hier de gemeenschappelijke intentie en de manier van samenwerken in deze spontane beweging: Zing het Gebed van de Moeders.