Een enthousiast Utrechts kamerkoor voor oude en nieuwe muziek!

Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht (afgekort tot MKU) werd opgericht in september 1989 door de huidige dirigent Wilko Brouwers. Het koor werkt per cultureel seizoen aan drie grote projecten. Elk project mondt uit in een aantal concerten. Dat kan in Utrecht zijn, maar ook in concertseries in heel Nederland (gemiddeld 8 concerten per jaar). Ook vermeldt de agenda regelmatig radio-opnamen en optredens in het buitenland. (september 2009: Concours Arezzo, Italië) Het MKU zingt niet alleen oude muziek maar programmeert met grote regelmaat ook hedendaags repertoire. Vooral de combinatie van Oude met Hedendaagse muziek levert spannende programmering op. Diverse componisten droegen werken op aan het koor.

Meezingen met het MKU? Neem contact op met de dirigent Wilko Brouwers; tel (040) 221 84 21. Iedereen is welkom die zelfstandig zijn / haar partij kan instuderen, van klassieke muziek houdt en toon- en stemvast is. Toelating tot het MKU vindt plaats ná auditie.

Wil je het MKU eens live beluisteren?[/vet] Bezoek dan één van onze [vet]concerten! Meestal vinden onze concerten plaats in maart, juni en november. Op onze website is daarover altijd recente en precieze informatie terug te vinden.

Kijk voor meer en actuele info op onze website.