Muziek als hobby waarbij gestreefd wordt naar een hoog muzikaal niveau.

Muziek als hobby waarbij gestreefd wordt naar een hoog muzikaal niveau. Een dergelijke omschrijving is uitstekend van toepassing op harmonieorkest O.B.K. (oefening baart kunst) uit Zeist. Door de jaren heen heeft dit orkest van O.B.K. zich een plaats weten te verwerven in de top van de amateurblaasmuziek in Nederland. Mede door de grote deskundigheid en het enthousiasme van dirigent Gert Buitenhuis weet het orkest haar publiek steeds opnieuw te boeien met afwisselende programma's. Symfonische concertwerken, muziek uit de wereld van operette en musical, bigband-repertoire, O.B.K. bewijst keer op keer van vele muzikale markten thuis te zijn. 

De optredens van O.B.K. blijven uiteraard niet beperkt tot Zeist. Zo werd o.a. geconcerteerd in Muziekcentrum 'Vredenburg' te Utrecht, 'De Doelen' te Rotterdam en 'De Kampanje' te Den Helder. Bovendien werd op uitnodiging met groot succes in Zwitserland, Oostenrijk en tijdens het 'Euregio Musikfestival 2001' in Zuid-Duitsland opgetreden. In 2011 was O.B.K. nog te gast in Zuid Tsjechie.

De veelzijdigheid van O.B.K. komt ook tot uitdrukking in de lijst van top-solisten (vocaal en instrumentaal) waarmee het podium werd gedeeld. Onder leiding van Gert Buitenhuis hadden de muzikanten de eer op te mogen treden met o.a. Mini & Maxi, Jacob Slagter, Louis van Dijk, Steven Mead, Elzbiéta Szmytka, An Lauwereins, Ernst-Daniël Smid, Danny de Munk, Tony Neef en vele anderen.

Het orkest komt uit in de eerste divisie van de KNFM. 

Op dit moment kunnen wij goed versterking gebruiken in diverse secties: 
klarinet – trompet – fagot – fluit – (melodisch) slagwerk – bastuba – contrabas