Een mix van poëzie, muziek en entertainment.

Het feit dat JAFT nog niet in een hokje geplaatst is zegt genoeg. En daar zijn ze trots op. Wat is JAFT? Poëzie, muziek en entertainment. Dat is in het kort dewoordenwordenbluesband JAFT.
Een aantal jaren geleden is dichter Frans de Birk begonnen met het voordragen onder muzikale begeleiding van Jan Lammers (toetsen). Na een samenspel met zanger/gitarist “Rooie” Arie Gresnigt zijn de drie heren samen verder gegaan waardoor de basis van JAFT was gelegd.
Het eerste project “In de hitte van de stilte” zag in 2003 het levenslicht. Gefascineerd door het mondharmonica-spel van “Torres”/Gerard van den Helder en zijn zang, werd het plaatje compleet. JAFT was geboren.
Na de opnames van de debuut-CD “In de hitte van de stilte” is dewoordenwordenbluesband uitgebreid met gitarist Alfred van der Linden (o.a. bekend van Bintangs, Big Bam Boom Band, Blackdog en The Arrows). Samen met deze gitaarvirtuoos is JAFT uitgegroeid tot een vernieuwing binnen de poëzie.
Jan Lammers (toetsen)
Arie Gresnigt (zang/gitaar)
Alfred van der Linden (gitaar)
Frans de Birk (gedichten/songteksten/percussie)
Torres/Gerard van den Helder (mondharmonica/zang)
JAFT is voor iedereen! Waarom JAFT? Omdat JAFT op een levendige manier het publiek met poëzie confronteert. Oftewel: een poëzie-belevenis die blijft boeien!
discografie
In de hitte van de stilte (2005)
LIVE (2007) verschijnt binnenkort
De CD’s zijn via info@jaft.nl te bestellen.