Fiori di Folia laat dansen uit de tijd van Michelangelo en Willem van Oranje tot leven komen

Fiori di Folia is een groep dansers die lang samengewerkt heeft in Nederland en daarbuiten. De stichting bestaat niet meer, maar bij gelegenheid komen we met veel plezier bij elkaar om een optreden te verzorgen, zoals in juni 2018 tijdens het Festival Oude Muziek Nu! in Hoorn waar we een voorstelling met 15e eeuwse dans (foto) maakten met Accademia Amsterdam onder de poëtische naam “Acqua e Amore”.

Op basis van originele bronnen uit de 15 tot 18e eeuw worden gereconstrueerde of nieuwe gemaakte choreografieen ingestudeerd en uitgevoerd voor publiek, graag met live muziek.

Het kan daarbij gaan om theatraal programma, om een thematisch programma (bv dans aan het hof van Lodewijk XIV, Willem van Oranje als danser) of om dansgeschiedenis door de eeuwen heen. In overleg zijjn er veel mogelijkheden. Neem dus contact op als je bepaalde wensen hebt!

Fiori di Folia staat onder leiding van historische dans-specialiste Dorothée Wortelboer. De groep bestaat sinds1994 en werkte mee aan talloze producties & concerten en maakte daarnaast een aantal succesvollle eigen theatrale dansvoorstellingen rond Filips II (1998), de VOC (2002) en Galileo Galileï (2009).