Bezielende Verhalen - een goed verteld verhaal is als balsem voor de ziel

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,sans-serif;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-font-kerning:1.0pt;
mso-ligatures:standardcontextual;
mso-fareast-language:EN-US;}

Zomerse vertellingen
Welkom op een voorstelling vol verhalen en muziek in de buitenlucht!
 
Verhalenvertellers Jan en Edgar nemen u mee met hun spannende en mysterieuze verhalen vol zomerzon. In het midden van de zomer vieren we zowel de feestdag van Sint-Jan (Johannes de Doper) als de zomerzonnewende. Het is een feest van blijheid en licht, maar ook van reflectie en afscheid. Het licht neemt weer in kracht af en de dagen worden korter. Sint-Jan riep dan ook de mensen op het oude los te laten en hun innerlijke houding te veranderen. 
Deze thema’s klinken door in onze verhalen. Zo is er het Indiaanse verhaal over de wind die graag wil trouwen, maar dan alleen met een vrouw die hem kan zien. Maar hoe kun je de wind zien? Uit de Griekse mythologie leren we dat het vroeger altijd zomer was, maar door een tragische gebeurtenis de seizoenen zijn ontstaan. En in een verhaal uit Ecuador wordt duidelijk waarom de zonnebloem altijd met de zon mee beweegt. 
Samen met musicus Jacqueline wandelen wij over het forteiland en kijken uit over ritselende populieren, statige eiken en majestueuze beukenbomen. Telkens komen we uit op onverwachte plekjes waar u kunt luisteren naar onze zomerverhalen. Een enerverend programma vol natuurgeesten, twistende goden en tragische prinsen omlijst door de bezielende muziek van Jacqueline Koolwijk!
Sinds 2021 is dit een jaarlijkse traditie voor ons geworden; zomerse verhalen in de buitenlucht. Dit jaar treden wij op bij Fort Jutphaas in samenwerking met Bij de Fortwachter. 
 
Geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar.
Praktische informatie
Wanneer: vrijdagavond 23 juni 2023 en zaterdagmiddag 1 juli 2023
Tijd: 
Inloop op vrijdagavond 23 juni vanaf 18.30 uur, start vertellingen om 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur;
Inloop op zaterdagmiddag 1 juli vanaf 12.30, start vertellingen om 13.00 uur tot ongeveer 15.00 uur
Kosten: € 15,00 p.p., betalen kan bij de kassa van Bij de Fortwachter, direct voorafgaand aan de voorstelling.
Waar: Fort Jutphaas 1, 3439 LX in Nieuwegein. www.fortjutphaas.nl Verzamelen doen we bij het loket van Bij de Fortwachter. Zodra u de brug over loopt, ziet u de rechterkant het fortwachtershuisje al liggen.
Inschrijven: u kunt zich opgeven door een mail te sturen aan ontdekken@bijdefortwachter.nl. Geef hierbij aan voor welke voorstelling u wilt komen en met hoeveel personen. Fijn als u ook uw telefoonnummer wilt vermelden, zodat we u kunnen bereiken als er kort voor de voorstelling nog nieuwe informatie is. U krijgt van ons een mail ter bevestiging.
Belangrijk: er kunnen maximaal 15 personen per voorstelling mee. We raden u aan om zelf het weer in de gaten te houden en u daarop te kleden. Bij slecht weer zal de voorstelling niet door gaan. U wordt daar van tevoren van op de hoogte gesteld. U kunt bij het fortwachtershuisje een klapstoeltje, buitenkussentje of dekentjes meenemen om op te zitten. U kunt natuurlijk ook uw eigen attributen meenemen.