Close-harmony koor dat uit 28 jonge, muzikale studenten bestaat.

Dekoor is opgericht in 1985. Onder leiding van Johan Rooze heeft het koor inmiddels een unieke plaats ingenomen in de Nederlandse koorwereld. Zo waren de studenten in 2007 te zien in het televisieprogramma ‘Korenslag’ op Nederland 1, dat tevens door hen werd gewonnen. Sinds september 2008 is de muzikale leiding in handen van dirigent Christoph Mac-Carty.
De samenstelling van het koor verandert regelmatig; immers studenten komen, maar studeren (meestal) ook af. Mede daardoor zingt Dekoor ieder jaar een nieuw en gevarieerd programma en werkt zij toe naar een muziektheatershow aan het einde van het seizoen. Allerlei muziekstromingen passeren de revue: lichte muziek zoals jazz, rustige ballads, stevige pop, swingende latin, big-band, musicalsongs, maar ook experimentele en soms klassieke stukken. Het koor zingt à capella of wordt begeleid door een jazzcombo van piano (Christoph Mac-Carty), bas (Jeroen Groenendijk) en drums (Patrick Onderweegs).
Behalve aan muziek besteedt Dekoor ook veel aandacht aan de theatrale presentatie van het repertoire. Onder leiding van regisseur Jeroen Groenendijk wordt er voor elk nummer gezocht naar een passende choreografie om de juiste sfeer nog beter over te kunnen brengen.
Dekoor maakt deel uit van het Ko�rdinerend Orgaan Studenten Muziekgezelschappen Utrecht KOSMU, dat weer onderdeel is van de Universiteit Utrecht. Audities worden ieder jaar in september gehouden.
Voor iedereen die van muziek, swing en expressiviteit houdt.