Indiase Klassieke Tempeldans

Verzorgen van cursussen, lezingen en workshop in Bharata natyam en indiase volksdansen
Iedereen die interesse heeft
Dansschool Natyasudha beoogt de studenten op hoog niveau op te leiden en hun goede kwaliteit te bieden. Het lesprogramma bevat gerichte theorie- en praktijklessen in de Zuid-Indiase dans.
Bharata natyam is een Zuid Indiase tempeldans, die meer dan 2000 jaar geleden is ontstaan.
Deze dansstijl kenmerkt zich door velerlei aspecten zoals hoofd-, oog-, en nekbewegingen, voetenwerk, armbewegingen handgebaren (mudras) en expressie.
Docent: Chrada
Chrada heeft op jonge leeftijd een basis in het klassieke- en jazzballet meegekregen. In 1992 stapte ze over naar het Bharata Natyam dansstijl bij Liesbeth Bennink in Utrecht.
( Thanjavur dansstijl)
Op zoek naar verfijning in Bharata Natyam begon zij in 1994 haar dansopleiding bij instituut Kalasurabhi in Amsterdam o.l.v. Smt. Shakantula Devi. Hier werd de Kalakshetra dansstijl onderwezen. Na 9 jaren intensieve training, slaagde Chrada in 2001 cum laude voor haar examen in Bharata natyam. Het examen bestond uit de volgende vakken : Geschiedenis van de Indiase dans, Theorie en Praktijk van Bharata Natyam , Thalam en Zang. Het examen is afgenomen door prof. A. Janardhanan (voormalig hoofd van kalakshetra- dansacademie in Zuid India).Naast de dansopleiding heeft Chrada ook 4 jaar dwarsfluit, 2 jaar bansuri en klassiek zangles gevolgd .
Om zich verder in de danskunst te bekwamen, volgt ze regelmatig lessen in Madras. Vanaf 2003 geeft Chrada lessen, workshops en voorstellingen in Bharata Natyam. In de Meern leidt ze haar eigen dansschool.
Als ervaren kunstenares heeft zij haar diversiteit bewezen met haar vloeiende expressie en een groot gevoel voor ritme.
Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen op vrijdagavond tussen 18.00 – 19.30, en zaterdagochtend tussen 10.00 – 11.00.
Telefoonnummer : 06-43140804
Email: Natyasudha@hotmail.com