Workshops theater, schrijven, dans, muziek, beeldend en meer. Op locatie, van juni t/m aug., met kamperen.

Buitenkunst organiseert kunstworkshops in de zomer op het gebied van theater, schrijven, dans, muziek, zang, beeldende kunst en fotografie. Alle workshops worden aangeboden door professionele kunstenaars uit de praktijk.

De workshops worden op twee locaties aangeboden:

Buitenkunst Randmeer (met weekends & speciale zomerweken)
Data RANDMEER 2018:
Hemelvaartweekend: 10-13 mei
Pinksterweekend: 18-21 mei
Keuzeweekends & Masterclasses: 15-17 juni, 22-24 juni, 29 juni – 1 juli 
Keuzeweken: 7-14 juli, 18-25 augustus
Speciale weken tussen 14 juli t/m 18 augustus (van za tot za).

Buitenkunst Drenthe
Pinksterweekend 18-21 mei 2018

Zomerweken Drenthe 14 juli t/m 18 augustus 2018
Vijf weken in juli en augustus, die duren van zaterdagmiddag (aankomst) tot zaterdagochtend (vertrek). De workshops worden aangeboden van zondag t/m vrijdag. Meerdere weken boeken is mogelijk.

Daarnaast organiseert Buitenkunst ook een TheaterTalentLab, waarin jong talent (16-25 jr) zich kan ontwikkelen en bijscholen in het theater/dansvak.

Voor de jongere theaterliefhebbers (12-15 jr) biedt Buitenkunst het TTLjong programma. Dit zijn theaterweken op Randmeer waar jongeren met en zonder ouders een week intensief aan de slag gaan met professionele theatermakers.

Als laatste workshopproject is er nog het BKbeeldLAB; een zomerwerkplaats voor beeldend talent (14-21 jr). 
Al deze workshopweken vinden plaats tussen 14 juli en 18 augustus.

Buitenkunst publiceert (online) ook elke vrijdag een Column over Kunst.

Buitenkunst heeft ook een uitgeverij van theaterteksten: THEATERBOEK. Uitgeverij THEATERBOEK is gespecialiseerd in het uitgeven van theaterteksten: scènes, monologen, dialogen en toneelstukken van debuterende (toneel)schrijvers, maar ook van auteurs met een flinke staat van dienst. Zo zijn er teksten bij van Esther Gerritsen, Bernlef, Rob de Graaf, Anouk Saleming, Karel Eykman, Don Duyns, Enne Koens, Tjitske Jansen, Jibbe Willems e.v.a..De Theaterboekbundels zijn via de website of in de boekwinkel te koop.