Boek Beierkapel 'Die Holzers', voor een spetterend optreden!!!

Beierkapel “Die Holzers” is afkomstig uit Houten en is opgericht in 1967. De kapel bestaat momenteel uit twaalf energieke leden die allen lid zijn van Muziekvereniging Kunst na Arbeid. De Kapel is oorspronkelijk opgericht als Boerenkapel, toen nog onder de naam “Boem Boem”. In die tijd werd er bijna uitsluitend gespeeld tijdens Carnaval en was het de Hofkapel voor een carnavalsvereniging in Utrecht.
Na een aantal jaren werd er een ommezwaai gemaakt naar de Beierse muziek, mede doordat een van de oprichters van het eerste uur, en drijvende kracht achter de toenmalige kapel, Cees Jacobs, in contact kwam met de alom bekende Ernst Mosch. Er werd een nieuwe outfit aangeschaft en onder een nieuwe naam begonnen : “Die Holzers”. Het repertoire veranderde in de richting van Böhmische en Egerlander muziek. Dit resulteerde in 1972 tot de organisatie van het eerste Blaaskapellenfestival. Deze werd georganiseerd in Houten waarbij onder andere een Blaaskapel uit Duitsland werd uitgenodigt (Ibach). Dit leide tot een uitnodiging van hun kant en een bezoek. Verdere contacten zijn opgedaan met een diverse kapellen in binnen Nederland en ver daar buiten.
Het midden van de negentiger jaren werd gekenmerkt doordat de samenstelling van het orkest op diverse punten werd gewijzigd, resulterend in een jongere groep muzikanten die samen met enkele mensen van het eerste uur de Beierse muziek een warm hart toedragen. Er werden een aantal nieuwe mensen uit het Fanfare orkest benadert en een nieuwe start gemaakt met veel inzet & plezier. In de afgelopen jaren hebben we een groot aantal optredens gehad door het hele land. Dit heeft tevens geresulteerd in de opname van onze eerste CD waarvan elders op deze site fragmenten van te beluisteren zijn en waar u deze pracht CD kunt bestellen.

Met muzikale groeten,
Adriaan, Alfred, Dico, Harold, Herman, Ko, Laurens, Marjolein, Reinaud, Remco, Rene en Willianne.