Muziektheatergroep Amersical is een enthousiaste groep mensen die ieder jaar een in eigen beheer een productie op de pla

Amersical is een Amersfoortse muziektheatervereniging die op een laagdrempelige manier, kwalitatief theater maakt!
Amersical is het resultaat van een droom. Een droom van mensen met lef, die het initiatief durven nemen om hun droom uit te laten komen. De droom om op de planken te staan.  Gewone mensen, die hard durven werken om iets goeds te bereiken. Mensen zoals jij en ik. Niet meer. Niet minder.

Seizoen 2014/2015
Op 3 september 1966 werd “Ja Zuster, Nee Zuster” voor het eerst op de Nederlandse televisie uitgezonden. Wat toen al werd bestempeld als de ongetwijfeld meest succesvolle serie uit het vaderlandse teeveebestel, is nog steeds een mateloos succesvol  muzikaal verhaal.
Amersical zal in 2015 het verhaal van het rusthuis van Zuster Klivia op de planken zetten. Klivia zal het, samen met de bewoners van het rusthuis, regelmatig aan de stok krijgen met de boze buurman Boordevol. Als ook inbreker Gerrit zich bij het gezelschap op de Primulastraat voegt, dreigt de boel letterlijk en figuurlijk te ontploffen.
In de voorstelling zal de hedendaagse wereld gecombineerd worden met de teksten en de liedjes van toen. Daarbij zal Amersical volop gebruik maken van de tijdloze humor van Annie M.G. Schmidt en de heerlijke melodieën van Harry Bannink. Dit allemaal uiteraard in een fris jasje.