Vereniging van mensen die van tekenen en schilderen houden.

Artivaria is een vereniging van enthousiaste mensen die van tekenen en schilderen houden.

We komen wekelijks bij elkaar, om mee te doen met het schilderprogramma voor die ochtend of middag of om verder te gaan met het werk dat je al onder handen hebt.

Het is fijn om niet in je eentje thuis te werken, maar op een vast moment in de week samen te zijn. Daarbij worden wij op elke bijeenkomst begeleid door professionele krachten. Zij helpen ieder van ons op haar of zijn eigen niveau, met compositie, kleur- en materiaal-gebruik, en net dat laatste advies om een werk ‘af’ te maken. Door samen aan één onderwerp te werken, inspireren we elkaar.

Voor onze wekelijkse schildersessies hebben we drie locaties in Utrecht. Iedere locatie heeft een eigen begeleider en een eigen programma met onderwerpen. Aan een onderwerp kan twee weken gewerkt worden met een veelheid aan materialen (potlood, pastelkrijt, acrylverf, aquarelverf, Oost-Indische inkt, …)

In de zomer organiseren we twee buitenschilderdagen. Dan zijn we van 10 tot 16 uur ergens in de natuur of in de stad te vinden op een mooie plek.
Ieder jaar organiseren we een kunstochtend, waar een uitvoerend kunstenaar vertelt over eigen werk en manier van werken en ook meegebracht werk van leden kan bespreken.

Ook nodigen we af en toe een kunstenaar uit om een workshop te geven over een specifiek onderwerp. Zo hebben we een workshop ‘Creatief zelfvertrouwen’ gehad, een workshop ‘Stadsgezicht’, een workshop ‘Chinees penseelschilderen’, …

Regelmatig exposeren we ons werk. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de vereniging hebben we eind 2021 geëxposeerd in het stadskantoor van de gemeente Utrecht.

Kijk voor meer informatie op www.artivaria.nl of bel met tel. nr 0346 568 907.