swing, bebop, musical, mainstream & dixieland

De enige professionele oudestijl jazzband, die louter uit vrouwen bestaat! Al 40 jaar toert de band langs de belangrijkste jazzfestivals en jazzclubs van Europa.

Leden:
Marit van der Lei-leadzang
Suzan Veneman-trompet/backing vocals
Anja Nielsen-tenorsax/backing vocals
Mijin Kim-piano
Sylvia Maessen-contrabas
Lielian Tan-drums

Blog
Discografie:
LP 1984
CD 1998 “Alice & Friends”
CD 2004 “In the land of Oobladee”
DVD 2006 (Denemarken)
live – CD 2011 (Duitsland)
CD 2017 “Ain’t She Sweet”  

De musici van Alice in Dixieland hebben ervoor gekozen hun brede muzikale ervaring terug te laten komen in de repertoirekeuze. Deze omvat daardoor stukken uit verschillende stijlperiodes, waaronder swing, musical, bebop en dixieland. De verrassende samenzang a la Andrew Sisters wordt afgewisseld met spetterende en smaakvolle blazerarrangementen en geïnspireerde solo’s. Door de energieke en professionele performance zal deze 6-vrouwsformatie zowel het luisterende als het danspubliek weten te plezieren. Alice voelt zich hierdoor zowel thuis in intieme jazzclubsfeer, op een festival- of buitenpodium, als op een besloten feest.

Op de indrukwekkende CV van deze damesband staan onder andere tournees en optredens in Finland, de Azoren, Tunesië, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Griekenland, Duitsland en Polen. Gedurende de dertig jaar van haar bestaan heeft de band zich ontwikkeld tot een volwaardige band van vakmusici met ieder afzonderlijk een veelbelovende muzikale carrière.