Electrosingersongwriterpop! Dat is de unieke stijl van de Utrechtse componist/producer/artiest Alan Lauris. Pakkende, melodische, soms gevoelige, soms humoristische popliedjes overgoten met een sausje van jazz, electronic en klassieke thema’s. 

Alan schreef zijn eerste liedje in 1987. In de 90's schreef hij musicals en was de helft van cabaretduo 'Alias The Same', waarmee 3 albums werden gemaakt. In die tijd is de basis gelegd voor zijn stijl. 

Na een aantal EP’s verscheen in 2006 Alan Lauris' eerste solo-album: 'Connect Me'. Veel nummers op dit album zijn in samenwerking met de Engelse lyricist John Coughlan tot stand gekomen. Ze wonnen samen diverse songwritingprijzen. In 2009 verscheen de opvolger 'Different Frequency'. Alan Lauris is ook planoloog, en maakt ook liedjes over Ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling, waarmee hij op congressen optreedt. Zie daarvoor www.alanlauris.com/urbanplanningmusic. In 2013 verscheen de EP 'Q3 (the Quest part 3)' met o.a. de single 'Following Albert', met stopmotion animatieclip over de belevenissen van Albert. 

Naast eigen werk is Alan ook actief als schrijver en/of producer voor andere artiesten.