Deze cursus werkk je met medecursisten toe naar een volledig geïmproviseerde musical.

“What we play is life.” 

– Louis Armstrong

Betrap je jezelf meezingend met de radio? Vond je in een eerdere improvisatiecursus de muziekles het hoogtepunt van de cursus? Ben je op zoek naar een (volgende) spannende en creatieve uitdaging en jezelf uitdagen op het podium? Dan is deze cursus improvisatiemusical perfect voor jou!

Musicals zijn toneelstukken die met zowel spel, muziek, liedjes als dans geënsceneerd worden. Het verhaal wordt verteld via dialogen, monologen, liedjes en acties van de personages. Muziek versterkt de emoties van de personages, terwijl de choreografie  gebruikt wordt om emoties uit te drukken, het verhaal voort te stuwen en de visuele esthetiek te verbeteren.

Gedurende 12 lessen ga je de kunst van ‘improvisatiemusical’ verkennen. Je zult leren hoe je spontane liedjes kunt componeren, verwoorden, en samen of alleen deze ten gehore kunt brengen. Uiteraard komen ook andere aspecten van het improvisatietheater aan bod, van personageontwikkeling tot verhaalopbouw, mise-en-scène en samenspel. Uiteraard alles op basis van improvisatie.  Aan het einde van de cursus zet je jouw nieuw verworven vaardigheden in tijdens een spetterende muzikale improvisatievoorstelling. Voor deze cursus wordt basale kennis/ervaring van improvisatietheater verondersteld (bijvoorbeeld een basiscursus theatersport inclusief een muzikale les). Neem gerust contact op bij vragen.

 Plaats: Studio SpringinTheater, Spaarnestraat 11a, 2522 VB Utrecht

Tijd: maandagavond, 20.00 22.00 uur

Lesoverzicht:   16-9, 23-9, 30-9, 7-10, 14-10, 21-10, 4-11, 11-11, 18-11, 25-11, 2-12, 9-12 (28-10 geen les i.v.m. herfstvakantie)

Docent: Luciën Greefkes

Voorstelling: december 2024, planning  in overleg met deelnemers

Aantal deelnemers: 8-12 (voor deze cursus is een minimum aantal van 8 deelnemers vereist)

Kosten: €305,- (incl. 21% BTW, incl. voorstelling). Wij accepteren U-pas budget, en houders krijgen bovendien aanvullende korting van 10%.

Informatie & inschrijven: https://springintheater.nl/cursus-impromusical