De basiscursus theatersport is geschikt voor iedereen die graag buiten de lijntjes kleurt.

Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven. Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur.

─ Keith Johnstone

Theatersport is één van de meest bekende vormen van geïmproviseerd theater waarbij plot, rollen en enscenering terplekke ontstaan. Het publiek denkt actief mee en er is veel contact is met andere teams. Omdat in theatersport ‘fouten’ niet bestaan betekent het zowel voor toeschouwers als spelers een avondje uit! Leuk om naar te kijken, nog leuker om zelf te doen!

In 12 lessen van 2 uur komen de basisprincipes van theater en improvisatie aan bod waarmee je gaat oefenen aan de hand van diverse spelvormen. Onderwerpen die hierbij voorbij komen zijn bijvoorbeeld ‘durven’ spelen, creatieve processen, het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel. Voor deze basiscursus heb je geen ervaring op gebied van theater of improvisatie nodig.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater en de bekendste theatersportgames, en kun je deze toepassen. Deze beginnerscursus geeft je een goede basis om eventueel in te stromen bij een theatersportvereniging.

Deze cursus wordt begeleid door Nico Groenenberg.

Plaats:  Spaarnestraat 11, 3522 VB Utrecht 
Tijd: iedere woensdagavond, van 20.00-22.00 uur
Eerste les: woensdag 10 april 2024 om 20.00 uur
Lesoverzicht: 10-4,17-4, 24-4, 8-5, 15-5, 22-5, 29-5, 5-6, 12-6, 19-6, 26-6, 3-7 (1-5 geen les i.v.m. meivakantie)
Kosten: €255,- (incl. 21% BTW). U-pas houders kunnen 20% korting krijgen.
Vragen: info[at]springintheater.nl / 06-34944350
Inschrijven: online inschrijfformulier
Let op: er is een beperkt aantal cursusplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend. Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je na een uur nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de cursus ontvang je rond de aanvangsdatum een BTW-factuur.