Een amateursymfonieorkest met al ruim 40 jaar twee doelen; plezier klassieke muziek maken en dat plezier uitdragen.

Het Ad Hoc Orkest wil muziek verzorgen met een bijzonder tintje; voorstellingen die meer zijn dan een doorsnee klassiek concert.

Ons orkest bestaat uit ca. 40 enthousiaste amateurmusici die met veel plezier samenspelen. Dat plezier willen we graag delen met mensen die in hun dagelijkse leven niet zo makkelijk in aanraking komen met klassieke muziek. Er is een rijke traditie van spelen in instellingen, scholen, ziekenhuizen etc.; ca. 8 tot 10 keer per jaar geeft het Ad Hoc orkest een concert. Wekelijks wordt er olv Mark Snitselaar op woensdagavond gerepeteerd. We studeren twee programma’s per jaar in en twee keer per jaar zetten we de puntjes op de i tijdens een repetitieweekend. Voor het voorjaarsconcert pakken we extra uit en zoeken dan de samenwerking met andere kunstdiciplines zoals dans, literatuur en dichtkunst. De thema s die de afgelopen jaren zijn uitgewerkt zijn oa Er was eens... , Achter de muziek aan! Stadswandeling door Utrecht, Puccini e piu en Kalevala. Bij dat laatste project stond het Finse nationale epos, de Kalevala, centraal en hebben we werken gespeeld van o.a. Jean Sibelius, Finlandia en de Kareliasuite  en van Uuno Klami, Robert Kajanus en Oskar Merikanto. Neem voor de verslagen van onze recente projecten een kijkje op onze website.

We zijn er voor iedere amateurmusicus die graag samenspeelt, met plezier komt repeteren en het ook leuk vindt om deel te nemen aan de concerten die we in instellingen en scholen geven. Daar kan het gebeuren dat het publiek op de muziek van Brahms in polonaise door de zaal gaat.

Heb je belangstelling voor ons orkest? We hebben nog plek voor strijkers en een hoornist. Meld je aan bij onze secretaris Adriaan Heemskerk via secretaris@adhocorkest.nl