A-Dance is gespecialiseerd in Dans en Martial Arts (Wushu). Wij bieden orginaliteit, gezelligheid en variatie voor jong

 

A-Dance, even voorstellen:

A-Dance is gespecialiseerd in Dans en Martial Arts (Wushu). Wij bieden orginaliteit, gezelligheid en variatie voor jong en oud.

Wij hebben onze eigen dansschool. En wij geven workshops, cursussen, lessen en demonstraties op locatie. U kunt onder andere kiezen uit de onderstaande danssoorten en wushu, ook is het mogelijk onze choreograaf in te zetten voor uw eigen producties.

Streetdance

Streetdance is een mix van R&B, Hip Hop, Funk en andere dansstijlen die vanuit Amerika zijn overgewaaid over de rest van de wereld. Op televisie zie je deze spetterende dansstijl terugkomen in de vele clips van artiesten als Black Eyed Peas, Jennifer Lopez en Justin Timberlake.

Tijdens onze Streetdance lessen/workshops worden basisbewegingen aangeleerd en uitgebouwd naar professionele choreografieën en werk je gezamenlijk in een aantal lessen/workshops naar een complete dans toe.

Showdance

Showdance is een dansvorm, waarbij allerlei danssoorten worden gemixt: van klassiek- en jazzballet tot musicaldans.

Je kunt showdance onderverdelen in 3 groepen: karakterdans, freestyle dansen en modern/klassieke dans.

Karakterdansen zijn dansen waarbij je vaak met decor en attributen werkt. Je vertelt een verhaal met dans, kleding, attributen, etc.

Freestyle dansen, hierbij zijn de bewegingen weldegelijk op elkaar en de muziek afgestemd, maar je vertelt geen verhaal.

Modern/klassieke dans, houdt in: moderne passen, maar gecombineerd met klassiek. Hierdoor krijg je een spannend samenspel van muziek en beweging.

Breakdance

Terug van weggeweest, de flitsende en acrobatische breakdance-bewegingen. Het is spectaculair om naar te kijken, maar het is nog veel leuker om het zelf te kunnen!

Deze dansstijl is eind jaren ’70 ontstaan in the Bronx van Amerika. Op straat daagden de zogenaamde breakboys elkaar uit (battelen) met allerlei mooie en moeilijke bewegingen. De windmill en backspin zijn bijvoorbeeld erg stoer om te zien. Maar ook electric boogie (bewegen als een robot) en body popping (golven en schokken) zie je vaak. Nu is deze bijzondere dansstijl te leren en te perfectioneren bij A-Dance Academy.

Wushu

Wushu is bij velen bekend als Kung Fu. Maar Kung Fu betekent eigenlijk ‘vaardigheid’.

Je kan bijvoorbeeld een Kung Fu zijn in koken of voetbal.

Wushu is de juiste benaming voor chinese vechtkunsten, en betekent letterlijk ‘krijgskunst’.

Vanaf de zestiger jaren spreekt men over het moderne Wushu, waarbij de sportwaarde de boventoon voert. Het huidige Wushu is uitgegroeid tot een moderne sport die door iedereen beoefend kan worden, zowel door de recreant al de topsporter. Deze sport is veel te zien in films van Jet Li en Jacky Chan. Men leert verschillende stijloefeningen zowel met als zonder wapens, die men individueel of gegroepeerd kan beoefenen. Kracht, souplesse, techniek, uithoudingsvermogen en acrobatiek staan centraal. Een spectaculaire sport om naar te kijken en om te beoefenen….

A-Dance Academy biedt je demogelijkheid je te ontwikkelen in Wushu. Voor zowel jeugd, junioren als senioren zijn er Wushu lessen, het maakt niet uit of je 6, 16 of 60 bent: iedereen kan deze sport altijd leren.

In de les leer je lenigheid, basistechnieken, stijlvormen zonder of met wapens (zoals stok, zwaard, hellebaard, speer).

De lessen worden verzorgd door voormalig Wushu Kampioene, Marit van Beek

Bel voor meer informatie: 033-4631116 of bezoek onze site:

www.a-dance.nl

Workshops

Samen met je collegae swingen op hedendaagse klanken? Met de hele klas streetdancen, zoals in de clips op televisie? Het leren van oosterse vechtkunsten, zoals Wushu (ook bekend als Kung Fu) of Taiji?

Tijdens een workshop wordt verteld over de achtergrond en inhoud van bijvoorbeeld streetdance, waarna een warming-up plaatsvindt om het lichaam voor te bereiden op de les. Gedurende de les leert u stap voor stap de basis van de dans of vechtkunst. Je zult ervaren hoe leuk het is om samen met collega’s of vrienden eens op een totaal andere manier met elkaar bezig te zijn en de basis principes van een dans aan te leren.

Voor particulieren en bedrijven

Wij bieden de workshops aan op locatie, voor jong en oud, binnen of buiten: we hebben voor elk wat wils in huis bij A-Dance.

De workshops duren een of twee uur. En u kunt kiezen uit:

-Breakdance -Streetdance

-Disco 70, 80 & 90’s -Taiji

-Showdance -Wushu

Choreograaf

Mode shows, musicals, en andere dansvoorstellingen (bijvoorbeeld op scholen): een choreograaf zorgt ervoor dat het een geheel wordt.

A-Dance heeft ruime ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van (dans)voorstellingen. Met oog voor detail, de juiste keuze van muziek, kleding en licht zorgen wij ervoor dat uw wensen omgezet worden in de juiste choreografie.

Bel voor meer informatie: 033-4631116 of bezoek onze site: www.a-dance.nl