In het kader van Keti Koti organiseren DOCK, ZIMIHC theater Zuilen, Podium Sprits, Muziek in de Wijk en Theaterschool Utrecht een dag- en avondprogramma.

Het programma staat in het teken van vieren en herdenken. Podium Sprits programmeert een intieme dialoogvoorstelling over de belevenissen van een danser van kleur. Na een solo-performance van een half uur, waarin de danser zijn of haar eigen verhaal vertelt, gaan we met elkaar in dialoog. De voorstelling is gemaakt voor jongeren, maar is ook geschikt voor volwassen bezoekers.

Hoe voelt het op dit moment om in Nederland te leven? In Tinten wordt het persoonlijke verhaal van de danser verweven met informatie over institutioneel racisme. Een belangrijk onderdeel van de voorstelling is het gesprek tussen de danser en het publiek na afloop over het thema. Een dialoog. Niet groot over politiek, maar een open en kwetsbaar gesprek zodat het invoelbaar wordt wat het betekent om met een kleur in Nederland te leven. Om de intimiteit van de voorstelling en het gesprek te waarborgen zijn er 35 kaarten beschikbaar.

Feestelijke avond
Vanaf 18:00 uur vieren we Keti Koti met een feestelijke avond.

Ook interessant