• player laden...

In de voorstelling Zucht van Zuilen neemt het Zuilens Fanfare Corps het publiek op speelse wijze mee op een wervelende en sprookjesachtige reis door 120 jaar fanfarehistorie.

Magische reis door het verleden

In de donkere nacht is begraafplaats Oud-Zuilen stil en verlaten. Enkel een kraai vliegt van graf naar graf. Plotseling staat daar een meisje met een bugel in haar armen. Ze is vastbesloten deze terug te brengen naar haar grootvader die onlangs is overleden. Zo begint het magische verhaal van Zucht van Zuilen. Wat volgt is een wervelende reis 120 jaar terug in de tijd in een combinatie van muziek en theater.

Herkenbare mijlpalen uit het verleden passeren de revue: de oprichting van de muziekvereniging, de bloeitijd en ondergang van Demka en Werkspoor, de eerste vrouwelijke muzikant bij de fanfare, het landskampioenschap van voetbalclub DOS en de annexatie van Zuilen door de gemeente Utrecht.

Iconische fanfareklanken
Zucht van Zuilen is de nieuwste productie van het Zuilens Fanfare Corps. Eerdere successen waren Fanfare te water, Wie was De Winter? en Selma: een muzikale reis van Turkije tot Zuilen. Zucht van Zuilen is ontwikkeld in samenwerking met theatermaker Paul Feld (o.a. artistiek leider van de Sint Maarten Parade). De voorstelling vertelt het verhaal van de muziekvereniging, die lucht geeft aan het leven en met een zucht de magische onderwereld van de tijd betreedt. In het theaterconcert klinkt filmische muziek, verrassend afgewisseld met iconische fanfareklanken van vroeger en nu.

Ook interessant