Op 1 april 2017 vond de voorronde van de ZomerExpo plaats in ZIMIHC theater Stefanus.

ZomerExpo 2017
ZomerExpo is de grootste kunsttentoonstelling in een Nederlands museum via open inschrijving en anonieme keuze. De editie van 2017 vond plaats in Museum de Fundatie en had als thema Water. Tijdens de voorrondes van de ZomerExpo presenteren de kunstenaars hun werk aan een jury. De jury (15 personen) kiest in 1 sessie ongeveer 1 op de 10 werken. De kunstwerken worden in serie gepresenteerd door onze dragers. De jury kiest via een stemkastje en kan gedurende de dag twee keer een wildcard inzetten.

Het publiek
Dan is het publiek aan de beurt om ontdekkingen te doen en kunst te kopen. ZomerExpo is bovenal een verkooptentoonstelling. Heeft een bezoeker interesse, dan neemt de kunstenaar contact op met de potentiële koper en vindt opnieuw ontmoeting plaats. Alle werken uit de tentoonstelling, mét gegevens en toelichting van de kunstenaar, verschijnen in een aantrekkelijke catalogus. Een uitgebreid activiteitenprogramma − tijdens de lancering, de voorrondes en de tentoonstelling zelf − geeft bezoekers meer inzicht in het werk, de werkwijze en beweegredenen van kunstenaars.

ZomerExpo bij ZIMIHC theater Stefanus
Hilko Visser en Wouter van der Camp hebben (bijna) elke deelnemer, vlak voor het jurymoment met hun werk gefotografeerd, ook in Utrecht. Op de website van ZomerExpo lees je het verslag over de voorronde in ZIMIHC theater Stefanus terug.

Ook interessant