Voor de derde zomer op rij organiseren SportUtrecht en ZIMIHC de Zomer Express! Deze zomer gaan we aan de slag met sport en cultuur in Overvecht, Zuilen en Leidsche Rijn. Deze editie is prikkelarm.

De Zomer Express is voor kinderen vanaf groep 4 tot en met groep 8.

Wat is de Zomer Express?

De Zomer Express is een sport en cultuurweek speciaal voor kinderen. Je geeft je op voor een week in de wijk van jouw keuze. Elke ochtend, van dinsdag tot en met vrijdag, ga je van 10:00 uur tot en met 12:00 uur aan de slag met sport en cultuur. Samen met creatieve sporters en sportieve kunstenaars werken we toe naar een eindpresentatie.

Wat ga je doen?
Per week en locatie is er een andere combinatie tussen sport en cultuur en ga je met een vaste groep en sporters/kunstenaars aan de slag.

Kijk hier voor alle andere edities van de Zomer Express.

Iets voor mij?
Twijfel je of de prikkelarme zomerweek iets voor jou is? We hebben diverse maatregelen genomen om deelname zo prikkelarm mogelijk te maken. Deze aanpassingen zijn:

· De lesduur is verkort en duurt maximaal 2 uur. Uiteraard met pauzes om overprikkeling te voorkomen.
· Het volume van de muziek in de voorstelling staat zachter. Ben je erg gevoelig voor geluid? Neem dan voor de zekerheid oordoppen of gehoorbeschermers mee.
· Ons standaard licht in het theater blijft aan tijdens de lessen zo is er minder contrast.
· Tijdens de Zomer Express is er een beperkt aantal plaatsen zo houden we de groep klein en is het minder druk.
· 30 minuten voor aanvang van de les kan je binnenkomen om alvast een beetje te wennen aan de omgeving.
· Tijdens de lessen mag je altijd weglopen als het even teveel wordt. Er is een speciale ruimte om je even af te zonderen. De assistenten Tjarda en Ella kunnen je daarbij helpen.
· Het theater is rolstoeltoegankelijk. Kom je in een rolstoel of maak je gebruik van een ander hulpmiddel? Boek niet online, maar stuur dan een e-mail naar sportencultuur@zimihc.nl. Wij zorgen dat er een goede plek voor je beschikbaar is.

We houden rekening met ieders behoefte zodat iedereen kan genieten van de lessen! De kunstvakdocenten zijn ervaren en gespecialiseerd in werken met verschillende niveaus.

Tickets
Op vertoon van U-Pas is deelname aan de Zomer Express gratis, anders kost een ticket €25,-. Heb je geen U-pas en ook geen €25,-? Neem dan contact op met Anne & Kathelyn. De Zomer Express is er voor ieder kind!

Ook interessant