Elke tweede donderdag van de maand tussen oktober en mei vinden de ZIMIHC Sessies plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen.

Geniet van livemuziek in een intieme en informele sfeer. De sessies zijn hét trapveldje voor ambitieuze artiesten. Vanavond kan je AMIMEA bewonderen in onze foyer.

AMIMEA:
AMIMEA’s debuutalbum ‘For Granted’ ontstond in het eerste weekend van de lockdown, geheel binnen 24 uur en 4 muren. Wat begon als een afleiding van zowel de turbulente gebeurtenissen als de zoemende stilte op zaterdagavond, eindigde met 8 composities op zondagavond. Daarna was de storm voorbij. Dit zou de plaat worden.

Het resultaat van deze onverwachte vlaag van creativiteit is een collectie van minimalistische, ongefilterde, bescheiden pianosongs. Ontstaan vanuit intuïtie en zonder enige verwachtingen, brengt de muziek een onomwonden vorm van puurheid en eerlijkheid. Het album ademt de plotselinge sereniteit waar de wereld op terug geworpen werd, waarin het verstrijken van de tijd en de eenvoudige dingen die we voor lief genomen hebben akelig helder worden.

Als rusteloze performer en songwriter, voornamelijk werkzaam als LIJO en in de band Ilen Mer en met een voorliefde voor gelaagde instrumentaties en poëtische lyrics, greep Merit Visser onder de moniker AMIMEA terug op haar allereerste muzikale liefde: de piano. Gefascineerd door de melancholische, maar toch hoopvolle schoonheid van stilte en verlatenheid, zorgen haar minimalistische pianoliedjes ervoor dat je als luisteraar stilstaat in kalmte, of juist meevaart op de beeldende klanken.

Het album is een ode aan het onverwachte, aan het grijpen van het moment en aan het laten gebeuren zonder oordeel. Maar vooral is het een ode aan veerkracht.

Meer informatie: www.amimeamusic.com

Reversed:
Reversed is de artiestennaam van Rian Evers, waaronder ze alleen of in samenspel met haar muzikale vrienden speelt. Geen vaste band dus, maar een immer uitdijend collectief van muzikanten met een geheel uiteenlopend instrumentarium die de liedjes van Rian kruiden en kleuren.

Rian is troubadour, songwriter, muzikant, theatermaker en reiziger. Overal waar ze gaat, neemt ze haar gitaar mee. Zo zingt ze lang niet alleen op podia, maar ook in huiskamers en op straat. Als singer-songwriter schrijft ze Engels- én Nederlandstalige liedjes en weigert ze zich te beperken tot één bepaald genre of stijl. Ze flirt wel met het conventionele, maar is daar uiteindelijk te koppig voor. Dit resulteert in een repertoire vol eclectische luisterliedjes.

Rian begeleidt zichzelf op gitaar en loopstation. Zo kunnen haar liedjes zowel heel klein en kwetsbaar als robuust zijn.

Meer informatie: www.rianevers.nl

De ZIMIHC Sessies staan in het teken van eigen werk en covers. Er is ruimte voor singer-songwriters, bandjes met eigen nummers, spoken-word-artiesten, muzikale experimenten en meer.  Alle sessies zijn gratis toegankelijk en er wordt na afloop met de pet rondgegaan om de artiesten te steunen.

Foto Reversed: Armando Albornoz

Ook interessant