Elke tweede donderdag van de maand tussen oktober en mei vinden de ZIMIHC Sessies plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen.

Geniet van livemuziek in een intieme en informele sfeer. De sessies zijn hét trapveldje voor ambitieuze artiesten. Vanavond kan je Sherpa Steps & Richard Cejer bewonderen in onze foyer.

Sherpa Steps:
Het 5-tet bestaat inmiddels ruim 18 jaar en speelt vaak stukken die zijn ontleend aan de Arabo-Andalusische traditie. In het jubileumjaar 2019 voegde de band een nieuwe suite aan het repertoire toe, met muziek uit de Franse renaissance (van onder meer Couperin en Marais), speciaal bewerkt voor dit jazzy ensemble. Tijdens de huidige concerten brengt het ensemble stukken uit deze suite, naast repertoire uit de beginperiode, bestaande uit bewerkingen van klassieke stukken, jazz en filmmuziek vermengd met Oosterse ritmes.
Sherpa Steps bestaat uit: Sattar al Saadi – darbuka, Dick van Ingen – euphonium, Marien Albertsboer – contrabas, Lex de Wolf – altsax en Jan Cremers – klarinet(ten) en composities.

Richard Cejer:
Een Engelsman in Utrecht. De inspiratie voor zijn muziek – uptempo nummers en ballads – haalt hij uit roadtrips door Europa en artiesten als John Mayer, Ed Sheeran en Nick Drake. BBC (UK), GPVN en 3voor12 vinden het leuk en hij heeft al bij Paradiso, Tivoli, Oosterpoort en MENT (SL) in de laatste jaren gespeeld.

De ZIMIHC Sessies staan in het teken van eigen werk en covers. Er is ruimte voor singer-songwriters, bandjes met eigen nummers, spoken-word-artiesten, muzikale experimenten en meer.  Alle sessies zijn gratis toegankelijk en er wordt na afloop met de pet rondgegaan om de artiesten te steunen.

Ook interessant