Deze nieuwe reeks opnamesessies biedt aanstormende artiesten de gelegenheid om een daverende show neer te zetten voor de camera én voor een live publiek!

Tijdens elke sessie presenteren twee veelbelovende acts uit de omgeving van Utrecht wat ze in huis hebben. Het jonge Utrechtse platenlabel IJSVOGEL Records registreert de hele avond en brengt de opnames online uit als prachtige live videos. De deuren gaan om 20:30 uur open, we beginnen om 21:00 uur.

Poodle en Jonas Fonn & Friends

Bij deze vijfde editie van de Songbird Sessions betreden twee veelbelovende indieacts uit de omgeving van Utrecht het podium: Poodle en Jonas Fonn & Friends. Jonas Fonn & Friends, het project rond zanger en gitarist Jonas Fonn, brengt een set aan melodieuze en psychedelische folkrocknummers die doen denken aan Devendra Banhart of een vroege Van Morrison. Hoewel de meanderende zang en akoestische gitaar van Jonas de constante factor van de band zijn, wordt zijn geluid bijgestaan door een breed scala aan andere sounds – van saxofoon en fluit tot aan keys en drums. Samen vormen deze een rijk, indie-achtig geheel. Luister het werk van Jonas hier.

Poodle maakt eigenwijze, uptempo gitaarliedjes met een flinke mix percussie. Het Rotterdams/Utrechtse vijftal speelt fluffy garagerock waar je van wilt dansen. De band schrijft waar ze maar over willen: van huisdieren en tandartsen tot frustratie over printers. Bovenal gaat Poodle echter over lol maken. Hun geluid doet denken aan Hinds, Wet leg, FIDLAR, FEET en Iguana Death Cult. Luister hun debuutnummers hier.

Over IJSVOGEL Records

Als onafhankelijk Nederlands platenlabel geeft IJSVOGEL Records aanstormende muzikale talenten een head start door ze een breed pakket aan diensten te bieden, van studio-opnames en video shoots tot distributie en promo. IJSVOGEL zet zich in op muzikale en artistieke kruisbestuiving om zo de creatieve community van Utrecht te versterken.

Meer weten? Check de website van IJSVOGEL Records en bekijk de eerdere Songbird Sessions hier.

Ook interessant