Dit nieuwe muzikale initiatief biedt aanstormende artiesten de gelegenheid om een daverende show neer te zetten voor een live publiek én voor de camera!

Tijdens elke sessie presenteren twee veelbelovende acts uit de omgeving van Utrecht wat ze in huis hebben. Het jonge Utrechtse platenlabel IJSVOGEL Records registreert de hele avond en brengt de opnames online uit als prachtige live videos. De deuren gaan om 20:30 uur open, we beginnen om 21:00 uur.

Immen & Fickle Kin

Bij deze vierde editie van de Songbird Sessions betreden twee eigenzinnige en bijzondere acts het podium: Immen en Fickle Kin. Singer-songwriter Immen heeft een intrigerende warme stem en weet een intieme sfeer met een donker randje op te wekken. Hoewel veel van haar materiaal in het Engels geschreven is, keert ze soms terug naar haar Friese moedertaal, wat haar liedjes zowel iets aards als iets bovennatuurlijks geeft. Luister haar atmosferische en melancholische debuut EP “Split” hier.

Fickle Kin, de band rondom singer-songwriter Emma Frenken, brengt een meeslepende mengeling van boze gitaren, zwijmelende cello en expressieve vocalen naar ZIMIHC Zuilen. Fickle Kin staat voor durven voelen, durven praten, durven begrijpen – voor de moed om lief te zijn in een wereld die die liefde niet altijd teruggeeft. Geïnspireerd op de realness van Billie Eilish, de dictie van Nick Cave en de wijze woorden van Emily Dickinson maakt Fickle Kin alternatieve poprock die steekt als een mes en streelt als een veer. Debuutsingel When the Lights Go Out is nu uit op IJsvogel Records – luister hier.

Over IJSVOGEL Records

Als onafhankelijk Nederlands platenlabel geeft IJSVOGEL Records aanstormende muzikale talenten een head start door ze een breed pakket aan diensten te bieden, van studio-opnames en video shoots tot distributie en promo. IJSVOGEL zet zich in op muzikale en artistieke kruisbestuiving om zo de creatieve community van Utrecht te versterken.

Meer weten? Check de website van IJSVOGEL Records en bekijk de eerdere Songbird Sessions hier.

Ook interessant